Spenóttekercs recept
A Spenóttekercs hozzávalói:350 g spenót(fagyasztott)
2 tojás
5 dkg mozzarella reszelve
só,bors
a töltelék
Hagyma ,
fokhagyma,
fél kaliforniai paprika
1 répa
petrezyelyem
só,bors
1 tojás
( én egy kevés fött cs. mellet is tetten bele de elmaradhat)
A Spenóttekercs elkészítési módja:
Spenotot kiolvasztjuk és egy tiszta konyharuhában kinyomjuk a levét.2 egész tojással,a reszelt mozzarellával sóval,borssal összekeverjük és előmelegített sütőben sütőpapírra "lapos téglalapra simitva, 15 perc alatt megsütjük. (kb 170 fokon) Amíg sül egy kevés zsiradékon hagymát fokhagymát dintsztelünk majd hozzá adjuk a paprikát a petrust és a reszelt répát és egy kis ideig fedő alatt pároljuk majd sózzuk borsozzuk Hagyjuk kihűlni majd hozzákeverünk egy tojást. A spenót lapról lehúzzuk a papírt és megkenjük a hideg tojásos töltelékkel és feltekerjük. Visszatesszük a sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. febr. 23. 15:57
A spenóttekercs elkészítési módja és hozzávalói.