Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Spanyol hideg zöldségleves - gaspacho recept

Spanyol hideg zöldségleves - gaspacho recept

Elkészítési idő 20 perc

A Spanyol hideg zöldségleves - gaspacho hozzávalói:
40 dkg paradicsom
30 dkg kígyóuborka
1 db hagyma
2 db paprika
3 gerezd fokhagyma
1 zsemle
oliva olaj, borecet
---feltét
apróra vágott füstölt sonka
Pirított kenyérkocka


A Spanyol hideg zöldségleves - gaspacho elkészítési módja:
Előző nap este a zöldségeket és a zsemlét felvágjuk, és belerakjuk a turmixkehelybe, megsózzuk, ráöntjük az ecetet és kevés olajat, kanállal megforgatjuk. Légmentesen lezárjuk (folpack) és hűtőbe tesszük. Másnap símára turmixoljuk, és lassan hozzáadjuk az olajat. Az így kapott krémet vízzel levesszerűre higítjuk, leszűrjük. Hidegen tálaljuk, melléadva a sonkát és a kenyérkockát.

Aki ráér, meghámozhatja a paradicsomot és az uborkát, illetve kiszedheti a magjukat is.
Lehet még hozzáadni apróra vágott zöldségeket.

Ha zellerszárat is teszünk bele, az is finom, de megváltoztatja az ízét.

Tipikus spanyol nyári étel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A spanyol hideg zöldségleves - gaspacho elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook