SOS!Kullancs van bennem mit tegyek? (tudásbázis)
A gyereknek kétszer volt most a combjában.
Tényleg útálja a foszfort.
Mind a kétszer magától kimászott.
Azért nem bánnám ha nem lenne több ilyen!
neked is szép napot!
nem nem viszket,de mikor bennem volt akkor már azt éreztem,hogy zsibbad a lábam de csak bebeszéltem magamnak!
jaj de jó!
rendben figyelem!
A mai biztonsági gyufákban már foszfor sem található, csak a dörzscsík tartalmaz vörösfoszfort még ha lenne is bizonyíték a foszfor hatékonyságára nézve - kár próbálkozni.
A HáziPatika.com kérdésére dr. Kapiller Zoltán, a Magyar Kullancsszövetség Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, hogy a szakirodalom sehol sem tárgyalja a kullancsok "foszforimádatát", és ez a népi megoldás is csak amolyan kísérletezésnek tudható be, nem tekinthető sikeres és szerencsés megoldásnak kullancscsípés esetén.
Így utólag, felnőtt fejjel már én is csak nevetek! :))
Örülök hogy sikerült kiszedni! Nem lesz semmi baj! Akkor mostmár rutinos vagy és legközelebb legalább nem ijedsz meg ennyire!
További szép napot!
ÜGYES VAGY! :)
persze, most még piros, ez természetes, még viszkethet is kicsit
Ne aggódj szerintem. Azon ne lepődj meg, ha piros lesz a helye, hiszen megcsípett. Nekem kb. 3-4 napig látszott, olyan volt kb. mint egy szúnyogcsípés.
A lyme folt, meg nem feltétlen a csípés helyén jelentkezik, keress képet a neten.
SIKERÜLTTTT:):):)
De jó!remélem nem lesz baj!
csak úgy kitéptem!
van egy kicsi piros pont a helyén!
köszönöm szépen mindenkinek!:):)
Természetes, hogy félsz tőle. Nem hiszti. :) Főleg ha először kötöttetek szoros barátságot... Biztos hogy nem lesz semmi baj. Holnapra elfelejted! :)
Engem egyszer egy döglött skorpió farka szúrt meg miközben nézegettem. Mindenki riogatott, hogy sokáig aktív marad a mérge. Elvonultam meghalni az ágyamba. :)))) De még élek! :)))
Azt olvastam, hogy a gyufás történt egy kamu, nem csinál semmit tőle a kullancs...
És ezek szerint igaz is.
A kutyámba ment bele, de én sem mertem kiszedni...
az a baj,hogy nemtudok orvoshoz menni,mert csak délig van nálunk, kórház meg csak Debrecenbe(tőlünk 40 km-re)és a kocsit is elvitte párom!
busz meg 8-kor megy,addigra meg párom hazajön!
NEM ÉRHETI VÍZ SEM???
úristen mikor zuhanyoztam akkor vettem észre és akkor kentem rá a tusfürdőt,mert azt hittem kosz!
nah most mégjobban parázok!
inkább kiszedem!
jajj bocsi hogy hisztizek itt nektek de félek és nem is volt még bennem!
No, nemrég jártam én is így.
Én felhívtam a háziorvost, és elmondta, hogyan kell kiszedni.
Fontos, hogy ne kenegesd semmivel.
Fogsz egy szemöldökcsipeszt, megfogod minél közelebb a bőrödhöz, és határozott mozdulattal kiszeded. Kapaszkodni fog, de ne engedd el ha már megfogtad. Semmi baj, ha beszakad a feje, majd 1-2 nap alatt kilökődik.
Én a helyedben minél hamarabb kiszedném, állítólag 24 óra kell kb. ahhoz, hogy meg tudjon fertőzni.
De viszonylag kicsi az esélye, hogy fertőzött volt a kullancs.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok a kullancs elleni védőoltásról?
- Volt már kullancs csípésed?
- A kullancsok ellen ti hogyan védekeztek?
- Reggel óta hányok, megy a hasam. Semmi nem marad meg bennem, még a gyógyszer sem. Mit tegyek?
- Hogyan tarthatnám távol magamtól és a kertemtől a kullancsokat?
- Egy kullancs csak úgy magától kieshet egy állatból /kutyából/?