S.O.S!!Hétvégén az Operába megyünk.Mit kell oda felvenni?Segítsetek!! (beszélgetés)
akkor mégis Tőled kellene öltözzön :D
egy ing, széles övvel, kész :D
Olyan fiatal vagy,(az Ada52azt hittem a korod 52, de látom nem:-))nem kell földig nagyestélyi sztem,hanem vmi elegáns ruha...az a bizonyos,"little black dress" tehát, az a hagyományos, szolid,mégis elegáns fekete ruha,ami minden ilyen elegáns helyre jó!
Én is nemrég vettem meg,mert anyukám szerint az minden NŐ szekrényében ott kell,hogy lógjon... Szóval,eszerint akkor hétfő óta NŐ lettem!:-)))
Akkor azt mondjátok nem kötelező az estélyi vagy ilyenek??Szerencsére!Nekem csak kisestélyim van,de ha nem muszáj inkább nem abban mennék-nagyon fázós vagyok..
Színházba járunk rendszeresen,az ottani viselettel tisztában vagyok,de Operában még nem voltam,és azt hittem oda "komolyabb" öltözet kell.
Ja, én is benéztem, Operaaaaa!
Az más, nem kell semmi exta, pl fekete gatya, szép felső...magassarkú.
Én azon vagyok megdöbbenve, h pl a Madách-ba is van aki farmerben jön.....jöjjön, ok, de legyen már fekete legalább. sztem fekete gatyája mindenkinek van.....
Valami olyan, amiben nem érzed magad túlöltözöttnek, de nem feszengsz, ha egy elegáns helyre mész. Manapság már nagyon ritkán járnak az emberek estélyiben az operába. Szoktam találkozni farmeres, inges emberekkel, ami szerintem a másik véglet.
Ami szerintem nem fér bele: szoknya, kötött pulcsival, csizmával. Férfiaknak: farmer, mintás szövetnadrág, inggel, pulóverrel.
Szerintem a lényeg, hogy lehetőleg egyszínű legyen a nadrág, ne mintás és sötét. A felsőrész szintén egyszínű, nem mintás, színben hozzáillő. A fehérrel nem tudsz hibázni. Esetleg fekete alsó és felső, ezüst ékszerekkel. Elegáns cipő, kisméretű, cipőhöz illő táska.
oó, mindenki az elején az Operabálra gondolt, szerintem.
egyébként ez is attól függ,
ha premier előadás, illik kiöltözni, oda bizony estélyi kell,
ha nem, akkor sem árt szebben felöltözni, különösen, mert hétvége is lesz :)
hosszú szoknya, nem feltétlenül fekete,
egy ízléses felső, némi ékszer :)
Ha nagyestélyit veszel fel, a partnerednek szmokingban illik megjelennie.
Nincs szükség nagyestélyire, sőt még kistestélyire sem. Szolid, visszafogott elegancia, lehetőleg ne kosztüm.
További ajánlott fórumok:
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Mit főzzek /ennék/ hétvégén?
- Milyen szoknyát engednél felvenni egy férfinak nyilvánosan?
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Ki-mit főz a hétvégén?
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)