Arcduzzanatra Augmentin (beszélgetés)
Hurrá!
Vissza kell menned dokihoz?
Azért ha igen, még jelentkezz, mit mondott!
Szuper!
Látod, nálad is pár nap kellett az enyhüléshez. Tudom, hogyha fáj, akkor ez nem vigasz, de most már tűrhetőbb lesz.
Vigyázz rá, ne kapjon addig huzatot!:)
Nagyon jó! Remélhetőleg ennyi idő kellett az AB-nak, hogy elkezdjen dolgozni.
Jobbulj gyorsan, rohamosan!
Flector Advillal nem túl jó ötlet, pláne 2-3 óránkét felváltva. Ugyan az egyik hatóanyaga diklofenak, a másiké ibuprofen, de ugyanabba a kategóriába tartoznak (nem szteroid típusú gyulladáscsökkentők) a hatásmechanizmusuk ugyanaz, tehát olyan mintha dupla dózis vennél be valamelyikből. Mellesleg a gyomrodat is kikészíted velük, úgyhogy probiotikumot vagy joghurtot mindenképpen egyél, az antibiotikum miatt is.
Ha nagyon fáj, akkor vehetsz helyi érzéstelenítőt is a tabletták helyett. Nekem a Kamistad nagyon bevált és nyugtató hatású is.
Gingisolt én asszem aftára használtam. Lehet, együtt már sok a kettő és nagyon irritálja a gyulladt részt.
Azért majd írjál ám, hogy vagy!
Hűtés vagy melegítés segít valamit?
Belülről öblögethetsz valamivel? Esetleg azt megkerdezheted meg, hogy kombinaltan szedhetsz-e fájdalomcsillapítót (valamit a flectorral váltva, kiegészítőleg) ? Ezt ügyeletes vagy háziorvos is meg tudja mondani akár telefonon is. Sajnos most több dolog nem jut eszembe.
Tedd magad vízszintbe, vagy ahogy a fejednek kicsit jobb!
Nem mondta senki, hogy egyszerű. Egyébként meg nem mindenkinek van a közelében olyan intézmény, ahol egyből ellátják.
Ha nem lesz jobban 1-2 napon belül, amit úgyis érez (fájdalom, húzódás, lappadás mértéke alapján), biztos vissza fog menni. Sajnos azonnali varázsszer nincs, ha pedig tényleg romlik az állapota, úgyis az a forgatókönyv lép életbe, ami nálad.
Hát nem tudom...Néhány napot kibírni fogfájással nem egyszerű.
Elsőre nekem is csak el kezdett fájni a fogam, mentem is azonnal dokihoz, de pont nem rendelt az enyém és legközelebb másnap délután rendelt. Hát nem bírtam ki addig fájdalommal. A Honvédba végre foglalkoztak velem...
Történt valami a fogaddal?
Betömték? Begyulladt?
Nekem egyszer betömtek egy fogamat és rá 3 hétre begyulladt és felvágták az ínyemet. nem próbálkoztak antibiotikummal, rögtön vágtak és kitisztították. 4 napon keresztül tisztogatták és tömködtek bele gyógyszeres valamit, és közben a begyulladt fogamat gyökérkezelték.
Nekem nem csak az álkapcsom volt bedagadva, hanem a fél arcom. Úgy néztem ki, mint Quasimodo...
Tarts ki valahogy, hidd el, jobb lesz 1-2 napon belül!
Alvás előttre időzítsd az esti Flectort, hátha kicsit elnyom és tudsz pihenni valamicskét!
Nekem volt ilyen arcduzzanatom. A fog tövében tályog volt. Ez felnyitotta doki és kitisztította a gennyet.
Augmentint szedtem és Normaflort. Mire elfogyott a gyógyszer rendbe jöttem teljesen. Fájdalomcsillapító nem kellett.
Lelohad. Ne ijesztgesd magad, csak hagyj időt a gyógyszereknek dolgozni!
Pár hete volt hasonló sztori a családban, 3-4 nap alatt lement gyógyszer hatására a duzzanat, igaz az elején nagyon nem jól nézett ki.
Anitbigyonak pár nap mire hat, lehet először meg egy kicsit duzzadni fog, ne ijedj meg, aztán elindul lefelé. A flector nagyon jó, gyulladascsokkento is!
Nézd meg, hogy mennyit kell várni a kettő közt, ha kell. Doki mondta, hogy jegeld? Nehogy megfazzon ott vmi! Probiotikumot is szednek a helyedben!
Mihamarabbi jobbulast!
További ajánlott fórumok:
- Aki szedett már Sumetrolimot vagy Augmentint, volt valamilyen mellékhatása? Hasmenés stb?
- Milyen gyulladáscsökkentő port/granulátumot tudnék szedni Augmentin tabletta helyett?
- Kicsi fiam augmentint kap, az első dózis után 6 órával piros folt jelent meg a combján, lehet allergia?
- Csak fogtól lehet arcduzzanat?