Sonkás rakott tészta háromsajtos recept
A Sonkás rakott tészta háromsajtos hozzávalói:25 dkg makaróni
20 dkg gépsonka
20 dkg mascarpone
10 dkg reszelt mozzarella
5 dkg reszelt parmezán
5 koktélparadicsom
4 szelet paprika
2 dl tejszín
1 evőkanál olaj
fél póréhagyma
só
bors
A Sonkás rakott tészta háromsajtos elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük,leszűrjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, a paprikaszeleteket, és dinszteljük meg. Ezt követően mehetnek hozzá a kockára aprított sonkadarabok, pirítsuk egy kicsit, majd addjuk hozzá a felezett koktélparadicsomot. A tészta főzőlevéből öntsünk hozzá egy merőkanállal, sóval, borssal ízesítjük. Vajazzunk ki egy tepsit, rakjuk bele a tészta felét, erre borítsuk a sonkás masszát, szórjuk meg a reszelt mozzarella és parmezán felével, majd feddjük be makarónival. A mascarponéből készítsünk a tetejére kis halmokat, és mehet rá a maradék sajt. Az egészet leöntjük a tejszínnel.Előmelegített sütőben ,25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. ápr. 10. 23:42
A sonkás rakott tészta háromsajtos elkészítési módja és hozzávalói.