Sonkás lepény recept
A Sonkás lepény hozzávalói:50 dkg liszt,2 dkg margarin,3 e.tojás,1 ek.rum,kevés tejföl.
a töltelékhez:40 dkg darált f.tarja (vagy más füstölt,főtt hús),1 dl tejföl,ő.bors.
A Sonkás lepény elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal összegyúrjuk,majd a t.sárgákat,rumot és tejfölt is hozzáadjuk és rugalmas,közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle.A tésztát kétfelé vesszük.Egyik felét egy közepes nagyságú kikent tepsibe simítjuk nyújtás után,majd a füstölt húsos-tejfölös tölteléket elkenjük rajta.Befedjük a másik elnyújtott tésztalappal,megszúrkáljuk a tetejét,majd t.fehérjével lekenjük és megsütjük. Még melegen kockákra szeleteljük fel.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. nov. 1. 19:40
A sonkás lepény elkészítési módja és hozzávalói.