Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Somlói galuska - tud valaki egyszerűbbet? fórum

Somlói galuska - tud valaki egyszerűbbet? (beszélgetés)


1 2
2013. máj. 16. 12:17
Az igazi somlóigaluskát nem piskotából készitik.
2011. jún. 28. 17:04

He-he, ez a recept annyira egyszerű, hogy nálunk a férjem csinálja - imádja ugyanis a somlóit, viszont utálja a mazsolát, így meg elkerülheti a meglepetéseket. :-)


Tészta:

Összekeverünk 3 egész tojást, 3 evőkanál cukrot és 3 evőkanál vizet. Összekeverünk 6 kanál lisztet, 1 csomag sütőport és kb. 0,75 dl olajat. A két anyagot jól összekeverjük és fedő nélkül betesszük a mikróba. 600 W-on 8 percig, 750 W-on 5 percig mikrózzuk. Amikor az idő lejárt kivesszük és a tálból azonnal kiborítjuk, hogy ne ragadjon bele.


Krém:

Főzés nélküli vanília krémpor (Aranka).

Desszert öntet por (csoki – Oetker).

Tejszínhab.



A tésztát apró darabokra vágjuk, majd egy nagy edénybe elkezdjük rétegesen rakni a tésztadarabkákat, majd a csokiöntetet, majd a vaníliakrémet és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak (általában 3 réteg jön össze). Hűtőben tároljuk és fogyasztáskor tejszínhabbal díszítjük.

31. d5ef6da91d (válaszként erre: 22. - Havran)
2011. jún. 27. 20:37
A eredeti recept szerint ez rumos-narancsos főzött cukorszirup :-)
30. d5ef6da91d (válaszként erre: 29. - D5ef6da91d)
2011. jún. 27. 20:36
Plusz természetesen vanília és durvára vágott őrölt dió...
2011. jún. 27. 20:35

Az igazi somlói galuska nem egyszerű, sőt, de annál finomabb, össze sem lehet hasonlítani az ízét az utánzatokéval.

1 kakaós piskótalap, 1 diós piskótalap, egy sima piskótalap, rumos csokoládéöntet, főzött vaníliakrém, mazsola, cukrozatlan kakaópor, baracklekvár, igazi felvert tejszín...utánozhatatlan és pótdolgokkal elrontani vétek.

28. hte23
2011. jún. 27. 20:31

Én simán igy csinálom: a családom imádja.

Sütök egy nagy adag piskótát. Felkockázom ha kihült.

Beleteszem egy nagy tálba. Rumaromát és kihült, felforralt tejjel leöntöm. Kb. 8 tojásos piskóta + kb 3/4 liter tej. Beleteszek beáztatott mazsolát és darabolt diót izlés szerint. összekeverem, hagyom kicsit érni.


Csinálok csokikrémet. Tej+vaj+cukor+kakaópor hagyományos. (5 dkg kakaó+20 dkg cukor + 1 liter tej + 10 dkg vaj) összerakom, felforralom. Vigyázat, kifut. Ha felforrt, akkor hagyom kb. 1/2-3/4 óráig gyöngyözni és kész a csokikrém.


Minnél tovább hagyom, annál sürübb lesz.


Ha kihült, akkor a somlói alapból ( pudinggal még bővithető vagy kétféle piskótából is lehet ) tálba teszek egy adagot. Leöntöm egy kis krémmel. utána tejszinhab és még egy kicsit megdiszitem csokikrémmel. Vagy lehet reszelt csokival is....



Higgyétek el, addig tart csak, mig az asztalra rakom.



Azért szoktam felforralni a tejet, mert ha véletlenül marad, akkor nem savanyodik meg...

27. lizoka
2011. jún. 27. 17:37
10 tojásból piskótát sütök.1csomag étcsokis és egy normál csokis pudingot egybefőzöm.beletördelek 1 tábla csokit és elkeverem.felverek0,5liter hullala tejszínt.a negyedét beleforgatom a krémbe.rumba áztatott mazsolát rakok bele majd rétegezem a piskótával .a végén a krémet és a tejszínt rakom.nagyon finom.
2011. jún. 27. 17:34

Én így csinálom:

Sütök egy 6 tojásos sárga piskótát(de ha jobban szeretitek, barna is lehet).Ezt felvágom kis kockákra. Főzök 2 csomag porból csokipugingot, több tejjel, mint a zacskón előírt. Egy tálba teszem a piskótát, meglocsolom rummal, rakok rá pudingot, megszórom dióval, mazsolával, ha van meggy, szoktam bele tenni. Ezeket rétegzem, fogyasztáskor tejszínhabot nyomok rá. Ez nagyon finom így, talán kicsit soknak tűnik, de hamar meg lehet csinálni :-)

25. likus
2011. jún. 27. 17:21

Ez egy egyszerű, de isteni somlói recept:


6 tojásból a szokott módon piskótát sütünk, ha kihűlt apró kockákra vágjuk.

Krém: 6 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverünk, majd 3 evőkanál liszttel, 2 evőkanál kakaóval,6 dl tejjel sűrűre főzzük.

A tojásfehérjét felverjük habnak és óvatosan a krémhez keverjük.


Rétegezés:

1 sor piskótakocka

krém

rumba áztatott mazsola

kevés tejszínhab

piskótakocka

krém romos mazsola

tejszínhab

durvára vágott dió

csokimázzal leönteni az egészet


csokimáz: 25 dkg kristálycukrot,2,5 evőkanál kakaóport összekeverünk 1,5-2 dl tejjel.Felfőzzük, 5-8 dkg étcsokit rakunk bele,és 5 dkg margarint.

Ha langyosra hűlt, mehet a süti tetejére.


Ez többszörösen kipróbált recept, a család nálunk imádja.

24. alidamolnar (válaszként erre: 23. - Alidamolnar)
2011. jún. 27. 16:54
Bocs, természetesen függőlegesen adagolva vágom.
2011. jún. 27. 16:53

Én így szoktam:

10 tojásból sütök piskótát (sima sárgát).

Ha langyos, kockákra vágom (kézzel is lehet szaggatni).

Készítek 3 féle főzős pudingot: egy vaníliásat, egy csokisat (ezeket előírás szerint). A harmadik egy Dr Oetker étcsokis pudingpor, ezt úgy főzöm meg, hogy teszek még hozzá +2evőkanál holland kakaóport, és 5 dl tej + 2 dl víz, így főzöm meg, hígabb lesz kicsit.

A piskóta daraboktól egy sort leterítek egy mélyebb üvegtál aljára, meglocsolom pár evőkanál rummal. Felváltva rákanalazom a csokis és a vaníliás puding felét. Ezután megszórom rumos mazsolával, és durvára vágott dióval. Megint piskóta jön, majd a kétféle puding másik fele, rumos mazsi, durvára vágott dió.

A végén ráteszem a harmadik sor piskótát, és leöntöm a hígabbra főzött étcsokis pudinggal.

Jól behűtöm.

Úgy tálalom, hogy vízszintesen vágom a tálaló nagykanállal, így minden tányérra jut minden rétegből. A kistányérokon tejszínhab sprayvel jól megnyomatom.

Nálunk nagyobb családi rendezvényeken mindig sikere volt.

22. Havran (válaszként erre: 21. - D879a0c5b4)
2011. jún. 27. 16:50
Ez az!!!A rumos viz kell oda,én is úgy csinálom:)))
2011. jún. 27. 16:38

Sütök nyolc tojásból sima piskótát, nyolcból csokisat. Mindkettőt meglocsolom rumos vízzel, az egyikre teszek vaníliapudingot, a másikat erre ráfordítom. Kanállal szaggatható.

Tálaláskor olvasztott csokival/csokiöntettel/kakaóval leöntjük.

20. c130f7eb3b (válaszként erre: 15. - 06718ca650)
2011. jún. 27. 16:23
Én is így csinálom, csak ha van kedvem, főzős pudingot veszek, az melegen jobban átissza a piskótát. :)
19. 06718ca650 (válaszként erre: 18. - B789d47c89)
2011. jún. 27. 15:53
én nem. :) de gondolom ha szeretnél tehetsz rá. :)
18. b789d47c89 (válaszként erre: 15. - 06718ca650)
2011. jún. 27. 15:47
csokiöntetet nem is tesztek rá?
17. 06718ca650 (válaszként erre: 16. - B46d5f3a55)
2011. jún. 27. 15:46
:D
16. b46d5f3a55 (válaszként erre: 15. - 06718ca650)
2011. jún. 27. 15:44
:) Pont ezt akartam most leírni, de megelőztél.. ugyanígy szoktam én is csinálni, ha SOS kell :)
2011. jún. 27. 15:43

hozzávalók: babapiskóta, gála hidegen elkészíthető csokipuding, tejszínhab, rumaroma.

egy sor piskóta - amit megforgattam rumos tejben-, egy sor puding amibe szintén tettem egy kis rumot, egy sor tejszínhab míg el nem fogynak a dolgok. :) estetleg mehet bele rumba áztatott mazsola. nálunk ez a somlói de máris. :)

14. Szilvamama (válaszként erre: 12. - B789d47c89)
2011. jún. 27. 15:42
Vagy olvasztott tábla csoki mergarinnal, vagy rendes kakaópor cukorral, tejjel, margarinnal felfőzve.
13. b789d47c89 (válaszként erre: 9. - Szilvamama)
2011. jún. 27. 15:42
egyszerű, de időigényesnek tűnik....lehet maradok a muffinnál.
12. b789d47c89 (válaszként erre: 9. - Szilvamama)
2011. jún. 27. 15:40
a csokiöntetet hogyan készíted?
2011. jún. 27. 15:37
Szerintem nem rossz, főleg, ha kétféle piskótát is sütsz: egy csokisat és egy simát. :)
10. Szilvamama (válaszként erre: 9. - Szilvamama)
2011. jún. 27. 15:37
Ja, lehet rumba áztatott mazsolát is tenni bele, csak a lányom nem szereti :)
2011. jún. 27. 15:36
Én így csinálom: sütök egy sima és egy kakaós piskótát, főzök vaniliapudingot, és csinálok csokiszószt. Nagy tálba rétegezem vegyesen, darált dióval, hagyom összeérni, majd kistálba porciózom, és tejszínhabbal tálalom. Elég egyszerű? :)
8. b789d47c89 (válaszként erre: 5. - AnitaZoé)
2011. jún. 27. 15:35
és ez fincsi?
7. b789d47c89 (válaszként erre: 6. - Kevian)
2011. jún. 27. 15:34
Valamit azért magam is csinálnék :-)
6. kevian (válaszként erre: 4. - B789d47c89)
2011. jún. 27. 15:33
Hát nem azt akartad? :DD
2011. jún. 27. 15:31
Sütsz vagy veszel piskótát, beledarabolod egy tálba, leöntöd csoki és/vagy vaníliapudinggal, beleszórsz darált diót és mazsolát (kihagyható) tetejére tejszínhab és csokiöntet:)
4. b789d47c89 (válaszként erre: 3. - Kevian)
2011. jún. 27. 15:30
Ez meg már túl egyszerű :-)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook