Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell somlói galuskát készíteni? fórum

Hogyan kell somlói galuskát készíteni? (tudásbázis)


17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 16. - D4747860fa)
2013. dec. 12. 17:50

Örülök, és sok sikert kívánok az elkészítéshez :)


Biztosan tökéletes lesz!!

16. d4747860fa (válaszként erre: 15. - 2104cc91e8)
2013. dec. 12. 17:44

Ez nagyon jó!

Köszönöm :)

15. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - D4747860fa)
2013. dec. 12. 17:16

Íme, egy jó kis videó, használd egészséggel :)


[link]

2013. dec. 11. 22:09
De megkívántam a somlóit:)
2013. dec. 11. 21:45
Nincs olyan, hogy "ki hogyan szereti". Illetve van de akkor az nem Somlói.
2013. dec. 11. 21:34

Köszönöm a recepteket :)

Biztos nem fog sikerülni, ez lesz az első :(

Tavaly csináltam hókiflit, puncskockát és pogácsát, a két süti meglepően jó lett, de a pogácsa nem sikerült :D


Milyen fajta tejszínhab jó rá? Azt hiszem láttam Hulala-t(ha jól írom), és Oké-t a boltban.

Ha délelőtt rápakolom, 4-5 órát kibír, hogy nem esik össze? Nem...megvan már, abba ilyen habfixáló kell vagy mi :( Úr Isten, majd ha anyum ideér, segít megcsinálni a habot :D

11. hte23
2013. dec. 11. 21:20
Somlói ? ki hogyan szereti ? az én fiam az enyémet... teljesen hamis, de finom...:) megsütök egy adag piskótát... felkockázom... rumaromás tejjel leöntöm és összekavarom... összetörik szépen... keverek bele apróra vagdosott diót és mazsolát..( amit rumaromába áztatok ) a csoki krémet főzöm..1 liter tej... 1 db 10 dekás vaj, de jó minőségű és 5 deka kakaó...szintén jó minőség (én arany kakaó ) és 20 deka cukor . felforralom.. és utána hagyom a legkisebb lángon.. addig amig szinte a felére elforr...gyakorlatilag ha jó a vaj, akkor finom csokikrém lesz belőle... Egy tálra halmozom az összetört piskótát, meglocsolom a csokikrémmel és jön rá a kézzel felvert ( vagy robotgéppel ) tejszinhab ha lehet cukor nélkül.. még a tetejére egy kis csokikrém..:) Egyébként ez a krém isteni csak tejszinhabbal is... duplát szoktam csinálni belőle...
10. 2104cc91e8 (válaszként erre: 8. - 7ff5dc369b)
2013. dec. 11. 20:41

Esetleg Nálad !


Ehhez három ízű piskóta kell és elég ritkán marad

pont mind a három féléből egyszerre :(

9. d4747860fa (válaszként erre: 8. - 7ff5dc369b)
2013. dec. 11. 20:31
Igen, de ott a kérdéseimre nem kapok választ :(
8. 7ff5dc369b (válaszként erre: 1. - D4747860fa)
2013. dec. 11. 20:30

Te kis konyhatündér lehetsz :)

A somlói az a tipikus "sütemény" ami maradékból van.

Google a barátod.

7. Cepheus (válaszként erre: 3. - C114183a1c)
2013. dec. 11. 20:25
Én örülnék a receptnek, köszi, ha beírod! <3
6. d4747860fa (válaszként erre: 3. - C114183a1c)
2013. dec. 11. 20:21

Karácsonyra kell :D De már egy hete be vagyok zsongva, 25-én jönnek a szüleim, és félek hogy elrontok valamit.

Eger? Én egri vagyok :) Vagyis voltam 3 évvel ezelőttig :/

Ráér holnap is, köszi! :o)

2013. dec. 11. 20:19

Piskótához:


6 tojás

30 dkg porcukor

9 evőkanál víz

30 dkg liszt

1 sütőpor



Tojás+porcukor+víz: habosra kell keverni, majd hozzáadni a lisztet és a sütőport. Harmadolni kell a tésztát.

1/3 részt így kisütni,

1/3 részhez hozzákeverni 1-2 evőkanál kakaóport és így sütni,

1/3 részhez hozzákeverni 1-2 evőkanál diót és úgy megsütni.

2 tojásonként is ki lehet keverni.



Vaníliakrémhez:


5 dl tej, fél rúd vanília vagy 1 vaniliás cukor, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 egész tojás.

Én nem teszek ennyi cukrt, mert nekünk édes úgy. Lehet vaniliás pudingot is csinálni ehelyett.



A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel, beletesszük a többi alkatrészt és sűrűre főzzük. Tehetünk bele tortazselét is.



cukorszirup:


2 dl víz, 20 dkg cukor, 1 dl rum. Felforralni.


Csokoládéöntethez:

3 dl tej, 3 evőkanál kakaó, 1 tojássárgája, 4 evőkanálcukor, 1 púpozott teáskanál liszt, valamint 2 dl rum, 3 dkg darált dió, 8 dkg mazsola, 1 evőkanál kakaó, 6 dl tejszín.



Elkészítés:

A háromféle piskótalapot egyenként azonos nagyságú tepsiben megsütjük.(20x40 cm tepsi)



Egy tálcára tesszük a sárga piskótát. Meglocsoljuk a rumos cukorszörp egy részével és rákenjük a sárga krém egyharmadát. Meghintjük a dióval és a mazsolával, majd ráfektetjük a csokoládés piskótalapot. Ezt meglocsoljuk a szörppel, rákenjük a sárga krém második harmadát. Ismét meghintjük dióval és mazsolával, ezután ráborítjuk a diós piskótát. Rásimítjuk a maradék krémet és kakaóporral megszórjuk.

Tálalás előtt evőkanállal vagy fagylaltadagolóval desszertes tányérokra adagoljuk. Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomunk, amit leöntünk csokoládéöntettel. Pár szem gyümölccsel is lehet díszíteni.

2013. dec. 11. 20:14

Szia!


Én hamis somlóit szoktam. Felfőzök 1 csomag vanília és 1 csomag csokis pudingot, valamint csinálok csokis szószt, rummal. Fogok egy tálat teszek az aljába babapiskótát, erre jön csokis puding és egy kevés dió, kevés szósz. Egy sor babapiskóta, rá a vanília pudingból,dió, csokis szósz, addig rétegezen amíg el nem fogy. A tetejét megszórom dióval. Mehet bele mazsola is. Hűtőben egy estét áll, isteni finom :-)

3. c114183a1c (válaszként erre: 1. - D4747860fa)
2013. dec. 11. 20:14

Amy!


Mikorra kell Neked a recept? Jó lesz, ha holnap leírom? Nekem az egyik volt anyósjelöltem adta, aki Eger egyik leghíresebb cukrászdájából kapta. Ott volt anno legfinomabb a somlói.


Egyébként piskótatésztából kell, az egyik része kakaós, a másik sima piskóta.

2013. dec. 11. 20:12
Beírod a keresőbe, hogy somlói galuska házilag, kidob 1001 félét, válogathatsz kedvedre.
2013. dec. 11. 20:08

Babapiskótából vagy sima piskótatésztából?

És milyen sorrendben kell egymásra tenni a dolgokat?

Főzős vagy hidegen készíthető puding jó hozzá?

Melyik fajta tejszínhab? Azt csak cukorral ki kell kavarni, és kemény marad? Habverővel, vagy kézzel is lehet? Ha este megcsinálom, reggelre összeesik rajta?

Olvastam annyi mindent, de egy bevált receptet szeretnék, és persze az elkészítését :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook