Hogyan kell szép sztrapacskát (csirás galuskát) készíteni? (tudásbázis)
12. kisstoth
2008. okt. 30. 10:15
Egyetértek. Sült szalonna levével kell meglocsolni, majd juhtúrót tejföllel összekeverni, ezt rá + a kisült szalonnakocka, jó forrón a legjobb. Nyami....Ha megmarad későbbre, teflonban megpirítom úgy is isteni.. A lényeg, hogy a krumpli reszelése után gyorsan szaggasd be, akkor fehér marad. El kell találni a liszt arányát is. Kevesebbet tegyél bele, akkor jó lágy lesz. A sok liszt miatt keményedik meg. Én a szlovák határ mellett nőttem fel, gyakran csináltunk
11. ea9bff1b44
2008. júl. 7. 10:14
Én is mindíg leöblítem miután kifőtt. A párom szereti sült szalonnakockákkal és dinsztelt hagymával is, így ha van, akkor a szalonna zsírjából locsolok rá egy keveset. Én viszont juhtúróval szeretem a legjobban, ezért mi mindíg kétfélét csinálunk.
10. efa181b264
2008. júl. 6. 20:12
A sztrapacska azért szürke és ragacsos, mert a krumli leve elszinezi illetve a burgonya keményítő tartalma távozik főzéskor.
Alapjába véve a sztrapacska nem szép étel, de juhturóval nagyon finom.
9. rolvisa
2008. júl. 6. 19:42
A csírás galuska a sztrapacska másik neve.Hogy ne legyen lágy a tészta én egy egész tojást is teszek bele.Öblíteni többször is kell, és utána olajon átforgatni.Reszelt párolt káposztával,de savanyúval is finom.Túróval-,tejfölösen,tepertősen-vagy egyszerűen olajon párolt hagyma karíkákkal is finom.
8. zezsua
2008. jan. 9. 23:22
Én is leöblitek minden tésztát,de mi az a csirás galuska?talán nokedli?
7. eb504c2fac
2007. aug. 28. 14:06
már alig várom hogy kipróbáljam :)
2007. aug. 28. 13:57
Sziasztok!
Én is mindig át szoktam forgatni hideg vízben miután megfőtt. Majd ha leszűrtem meglocsolom olajjal. Így tuti nem fog ragadni (csak összeáll).
5. Szuszika (válaszként erre: 2. - Eb504c2fac)
2007. aug. 28. 13:49
Én is le szoktam öblíteni hideg vízzel, de utána még meg is locsolom egy kis hagymás zsírral, vagy olajjal. Ha túróval csinálom, akkor csak simán olajjal. Mondjuk mindenféle főtt tésztával így járok el, nemcsak a csirás galuskával.
4. eb504c2fac
2007. aug. 28. 13:25
köszi, eddig nem öblítettem le. De kipróbálom!
3. andrea0301
2007. aug. 28. 13:23
Szia!
Miután megfőtt, hideg vízzel le kell öblíteni. De ha nem fogy el frissen, akkor össze fog állni, de akkor sem ragacsos lesz!
2. eb504c2fac
2007. aug. 28. 12:39
A receptjét elvileg tudom, de mire elkészül mindíg ragacsos lesz. Miért?
1. eb504c2fac
2007. aug. 28. 12:37
Hogyan kell szép sztrapacskát (csirás galuskát) készíteni
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Somlói galuskát mennyivel hamarabb lehet elkészíteni úgy, hogy ne ázzon szét?
- Hogyan kell somlói galuskát készíteni?