Egyetértek. Sült szalonna levével kell meglocsolni, majd juhtúrót tejföllel összekeverni, ezt rá + a kisült szalonnakocka, jó forrón a legjobb. Nyami....Ha megmarad későbbre, teflonban megpirítom úgy is isteni.. A lényeg, hogy a krumpli reszelése után gyorsan szaggasd be, akkor fehér marad. El kell találni a liszt arányát is. Kevesebbet tegyél bele, akkor jó lágy lesz. A sok liszt miatt keményedik meg. Én a szlovák határ mellett nőttem fel, gyakran csináltunk
Én is mindíg leöblítem miután kifőtt. A párom szereti sült szalonnakockákkal és dinsztelt hagymával is, így ha van, akkor a szalonna zsírjából locsolok rá egy keveset. Én viszont juhtúróval szeretem a legjobban, ezért mi mindíg kétfélét csinálunk.
A csírás galuska a sztrapacska másik neve.Hogy ne legyen lágy a tészta én egy egész tojást is teszek bele.Öblíteni többször is kell, és utána olajon átforgatni.Reszelt párolt káposztával,de savanyúval is finom.Túróval-,tejfölösen,tepertősen-vagy egyszerűen olajon párolt hagyma karíkákkal is finom.
Én is le szoktam öblíteni hideg vízzel, de utána még meg is locsolom egy kis hagymás zsírral, vagy olajjal. Ha túróval csinálom, akkor csak simán olajjal. Mondjuk mindenféle főtt tésztával így járok el, nemcsak a csirás galuskával.
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.