Sok almánk van és nagyon romlik :( Ötlet? (tudásbázis)
lekvár , kompót
De fagyra is mehet.
Süthetsz minden nap almás pitét:)
Ne otthon főzze, az Törvénybe ütközik.
Meg is ihatja, de ha nem menne neki, akkor nagyon szívesen segítek benne...
Pedig az aszalt körte jó dolog ám! Én feketeribiszkét is aszaltam, pedig arról sem nagyon hallott körülöttem senki.
Mi van az idén a golden almákkal? A piacról is olyan fura állagút sikerült hazahurcolnunk, ez most azért, mert korán érett bele a nagy melegbe? Pedig az is elállós alma, télen is árulják... A tiétek minden évben ilyen, vagy csak most?
Javasolnám a ledarálását cefrébe.
100 kg-hoz tenni kell 10 liter meleg vízben elkevert cukrot.
Jó adja...
Mennyi almátok van?
Gondolom nem néhány kilóról van szó.
Gyanítom, hogy nagyrészét ha nem ajándékozzátok el kidobjátok.
Úgyhogy a jó ötletekkel együtt járd végig a rokonokat, ismerősöket és minél előbb ajándékozd el! Majd kapsz helyette mást.
Köszi az ötleteket :)
sokfélét fogok csinálni :)
Nem a savanyúságán múlik, hanem az állagán.
Aszalt körtéröl még nem hallottam.
almás pitébe valónak is el lehet tenni.
Tisztítva lereszelni,jól kifacsarni,borkősavval,pici tartósítóval keverve jó szorosan teletömni a befőttes üveget és lezárni.Ki is lehet gőzölni,de a mama csak így tette ki a kamrapolcra,és sose romlott el.Az édes almához tett citromsavat is.
Télen csak felbontotta,tészta közé simította,megcukrozta és isteni pitét sütött!
További ajánlott fórumok:
- 3, 5 éves lányom nagyon keveset eszik. Van valakinek ötlete? Esetleg másnál is előfordult ez?
- Nagyon kevés pénzből jó ebéd (legalább két napra)! Ötletek?
- Most lesz a legjobb barátnőm 35. szülinapja, milyen ajándékot adhatnék neki? Bármi ötlet érdekel, mert anyagilag nagyon jól áll.
- Szőke vagyok, és nagyon, borzalmasan törik a hajam...mit tegyek? Van valami megoldás rá?Kérlek segítsetek, minden ötletet várok!
- Valentin napi ötletek? Nagyon friss párnak...
- Ez tényleg nagyon fontos aki tud vagy van ötlete segitsetek!!!