Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sok almánk van és nagyon romlik :( Ötlet? fórum

Sok almánk van és nagyon romlik :( Ötlet? (tudásbázis)


1 2
2011. szept. 24. 17:49

lekvár , kompót

De fagyra is mehet.

Süthetsz minden nap almás pitét:)

2009. szept. 14. 08:28
én az almát lefagyasztottam reszelve és darabolva!! így biztos nem romlik meg,,mint a befőtt amibe egy rakás mindent belepocsékoltam és nemis lett jó!!
2009. szept. 14. 08:25
Igaz, idén tényleg nagyon rossz minőség :(
37. survivor3 (válaszként erre: 34. - Gy.Ibi)
2009. szept. 14. 07:36

Ne otthon főzze, az Törvénybe ütközik.

Meg is ihatja, de ha nem menne neki, akkor nagyon szívesen segítek benne...

36. Skar (válaszként erre: 32. - 9933e6cc1b)
2009. szept. 14. 01:46
Tényleg! :)
35. Skar (válaszként erre: 26. - Pista55)
2009. szept. 14. 01:44

Pedig az aszalt körte jó dolog ám! Én feketeribiszkét is aszaltam, pedig arról sem nagyon hallott körülöttem senki.


Mi van az idén a golden almákkal? A piacról is olyan fura állagút sikerült hazahurcolnunk, ez most azért, mert korán érett bele a nagy melegbe? Pedig az is elállós alma, télen is árulják... A tiétek minden évben ilyen, vagy csak most?

34. Gy.Ibi (válaszként erre: 33. - Survivor3)
2009. szept. 14. 00:23
És főzze ki otthon?)))Igya is meg?)))
2009. szept. 13. 22:59

Javasolnám a ledarálását cefrébe.

100 kg-hoz tenni kell 10 liter meleg vízben elkevert cukrot.

Jó adja...

2009. szept. 13. 22:56
pálinkát kell főzni belőle :)
31. pista55 (válaszként erre: 28. - Mokka78)
2009. szept. 13. 22:52

Mennyi almátok van?

Gondolom nem néhány kilóról van szó.

Gyanítom, hogy nagyrészét ha nem ajándékozzátok el kidobjátok.

Úgyhogy a jó ötletekkel együtt járd végig a rokonokat, ismerősöket és minél előbb ajándékozd el! Majd kapsz helyette mást.

30. 91d4989ab9 (válaszként erre: 29. - 91d4989ab9)
2009. szept. 13. 21:50
?=.
29. 91d4989ab9 (válaszként erre: 26. - Pista55)
2009. szept. 13. 21:50
fincsi volt?
2009. szept. 13. 21:49

Köszi az ötleteket :)

sokfélét fogok csinálni :)

27. Gy.Ibi (válaszként erre: 26. - Pista55)
2009. szept. 13. 20:01
Pedig nagyon finom az aszalt körte.Idén szamócát is aszaltam,jó szárazra.Kávédarálóban porrá őröltem,süteménynek a krémjébe teszek belőle,csodás íze lesz.
26. pista55 (válaszként erre: 21. - 91d4989ab9)
2009. szept. 13. 19:39

Nem a savanyúságán múlik, hanem az állagán.

Aszalt körtéröl még nem hallottam.

25. Manilu
2009. szept. 13. 18:39
Csinálj belőle bundás almát,vagy almás pitét!Nállunk ezek nagyon menőek.2kg bundás almát simán megeszik a család,igaz sokan vagyunk.
24. Gy.Ibi (válaszként erre: 19. - 91d4989ab9)
2009. szept. 13. 17:54
Én télen jonatán almából egy kerek jénait telepakolok,aminek van teteje,és beteszem a mikróba.10-15 perc alatt ráncosra puhulnak.
23. Gy.Ibi (válaszként erre: 20. - Pista55)
2009. szept. 13. 17:47
Az édes hámozáskor barnul,de én mindet aszalom.Szeleteléskor citromos vízbe teszem pár percig.Úgy hallottam,hogy kerámiakéssel kell hámozni akkor nem.Kipróbálnám,de csak körte,barack meg füge van itthon.
2009. szept. 13. 17:13
hozz nekem belőle
21. 91d4989ab9 (válaszként erre: 20. - Pista55)
2009. szept. 13. 17:02
körtét szilvát is szoktam meg almát, nem hinném hogy a savanyuságán múlik, pl a körte nem savanyú
20. pista55 (válaszként erre: 17. - Gy.Ibi)
2009. szept. 13. 16:36
Én úgy tudom, hogy csak a savanyú almát lehet aszalni.
2009. szept. 13. 15:01
télen szoktam olyat is csinálni hogy megmosom az almát, kiveszem a magházat kiszuróval, beleállitok 6-8 darabot tepszibe, a közepébe mézet kanalazok, fahéjport szorok bele és kicsit rá, majd megsütöm amig megpihul, isteni illata van és nagyon fincsi desszert:)
18. 91d4989ab9 (válaszként erre: 14. - Mokka78)
2009. szept. 13. 14:58
ha lefagyasztod akkor nem, esetleg csavarhatsz bele kis citromot, akkor kevésbé lesz csunya a szine:) de isteni az ize:)
17. Gy.Ibi
2009. szept. 13. 14:21
Aszalni is lehet,ha nincs géped,akkor a sütőben.Ha egészen kiszárítod,akkor chipszszerű lesz.
2009. szept. 13. 14:17
Vidd el baranyába!
2009. szept. 13. 14:13

almás pitébe valónak is el lehet tenni.

Tisztítva lereszelni,jól kifacsarni,borkősavval,pici tartósítóval keverve jó szorosan teletömni a befőttes üveget és lezárni.Ki is lehet gőzölni,de a mama csak így tette ki a kamrapolcra,és sose romlott el.Az édes almához tett citromsavat is.

Télen csak felbontotta,tészta közé simította,megcukrozta és isteni pitét sütött!

14. Mokka78 (válaszként erre: 13. - 91d4989ab9)
2009. szept. 13. 14:12
És semmi nem kell bele? tartósító vagy egyéb ?
2009. szept. 13. 14:10
gyümölcs centrifugával préseld ki a levét , műanyagüvegben eláll a hűtőben, vagy le is lehet fagyasztani, csak akkor ne töltsd teljesen tele
12. Mokka78 (válaszként erre: 9. - Cserebogár8)
2009. szept. 13. 13:50
Meglehet hogy az ovisok kapnak :)
11. Mokka78 (válaszként erre: 8. - 3cf80f2b78)
2009. szept. 13. 13:49
:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook