Sinlac tápszer mikor hagyható el? (beszélgetés)
sziasztok!
hogy csináltok a sinlacból tápszert? milyen víz/por arányban?
én csak pépként adom, de szívesen adnám tápszer helyett.
fiam tápszernek ette a sinlacot, de mikor bevezethettük a tejtermékeket én elhagytam. na meg idővel a HA-s tápszerre is áttérhettünk (10 hónapos korában) így nem láttam értelmét.
de ha tejallergiás akkor szerintem adjad neki nyugodtan :)
A 2 évesem még most is azt eszi vacsorára (tejallergiás).
Tápszernek sosem használtunk,úgy adom mint más a tejpépeket.Magában is szereti,gyümölcsöt teszek bele néha,mikor hogy.Olyan minta tejbegríz.. nem is gyerektápszer,azt hiszem a dobozon is fel van tüntetve hogy felnőtt korban is teljes értékű adag.
Tudtommal már 1 éves után el lehet kezdeni elhagyni...
Kevés a súlya, ezért kaptatok sinlacot?
Az én lányomnak 7-8 hónapos között megállt a súlyfejlődése, nekünk is sinlacot írt fel a doki, de én nem váltottam ki, az ételadagjait növeltem meg, meg is ette és köv. hónapban már fél kg-t hízott - mindenféle mű-hízlaló szer nélkül :)
Sinlak pép nagyon jó.Az én kisfiam mivel tejérzékeny néha még ma is eszi:)
Pépnek szoktam elkészíteni és gyümölccsel kakóval zöldséggel kínálni.
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Kisfiam 9 hónapos lesz 1 hét múlva, mikortól adhatok neki tejet tápszer helyett?
- 3-as tápszereket, Ki, Milyet, Mikor adott a gyerekének?mi a véleményetek róla?
- Ha lázas a gyerek, hagyhatom aludni éjjel?
- Ti mikor hagytátok el a tápszert és adtatok tejet a gyereknek?
- Milyen kortól hagyható el a zokni szandálhoz? Mikortól lehet kényelmes a gyereknek?