Sertéskaraj tekercs Mo-No módra recept
120 perc
A Sertéskaraj tekercs Mo-No módra hozzávalói:
1-1.5 kg Sertéskaraj
1 csomag szeletet bacon
1/2 kg gomba
1-2 csomag gyors rizs
1 üveg csemege uborka
szószhoz:
1/2 dl mustár,
1/2 dl ketchup,
1/2 dl olaj,
só, őrölt bors, zúzott fokhagyma ízlés szerint.
A Sertéskaraj tekercs Mo-No módra elkészítési módja:
A szószhoz valókat összekeverjük. A gombát megpucoljuk, apróra vágjuk. A gyors rizst kifőzzük. A sertéskarajt szeleteljük. Sertéskarajt vékonyabbra klopfoljuk, mint a rántott húshoz. Megkenjük a szósszal, ráfektetünk bacon szeletet, egyik végére hosszába ketté vágott savanyú uborkát teszünk, és feltekerjük a savanyú uborkától kezdve. Uborka a hústekercs közepén lesz. A tekercset hústűvel összeszúrjuk, majd olajon elősütjük kb. 1-2 percig. A megmaradt olajat egy tepsibe öntjük és sorban belerakjuk a hústekercseket. Rászórjuk a tepsiben lévő hús tetejére a gombát, sózzuk, ráöntünk 2 dl fehérbort. Alufóliával letakarjuk, félpuhára pároljuk, majd fólia nélkül pirítjuk. Mikor a húsnak szép piros színe van, a húst kiszedjük a tepsiből. A gombához megfőzött gyors rizst keverjük, ez a gombás rizs lesz a köret.
Mikor a hústekercset elősütjük, érdemes kisebb lábast használni, hogy az olaj bőven ellepje a hústekercset.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Artemisz59, 2012. márc. 11. 20:54
A sertéskaraj tekercs mo-no módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.