Segítsetek, hogy kell kiszámolni a leves kcal értékét? (tudásbázis)
Bocsánat, á helyett sok helyen é-t írtam.
Tehát kalóriabázis.
Igen, így ahogy Mikebubu mondja. Nem árt ilyenkor lemérni egy adagot a mérlegen, mert a kalória-számolás súlyra megy. (Persze a tányért le kell nullázni előtte, azaz tárázni kell.)
Én csak egymagamra főzök, lassacskén beletanulok, mennyi egy adag, és annyit főzök, amennyit aznap megeszem.
Itt is javaslom, nézzétek meg a kalóriaszámolós oldalt. (kalóriabézis). Ott sok számolás egyszerűbbé válik, fogyni meg nem közelező, hízni is lehet a segítségével.
Felesleges, csak abból fő bele, amit beletettél, és csak azt kell számolni.
Végtére is lehet sűrűbb, lehet hígabb, a hozzávaló számít, azaz pl. az a 20 deka zöldség ugyannannyi.
Ami belefő a vízbe, azt ugyanúgy megeszed, csakhogy a víznek, hozzávalóként nincs kalória-tartalma.
A kész levesnek van, de nem külön eszed a levét és a sűrűjét, nem igaz? Hanem együtt.
Józan parasztésszel:
Összeadod az összetevők kalóriáját, és elosztod, hogy a leves kb hány adag. Így megkapod egy adag értékét. Szerintem:)
További ajánlott fórumok:
- Reakcióhőt vagy képzéshőt kell kiszámolni kémiában. Honnan veszem a számokat?
- Hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi lesz a fizetés egy köztisztviselőnek?
- Valaki le tudná nekem írni (szájbarágósan) hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi kcla-ra, és ch-ra van szükség a fogyáshoz?
- Hogy kell kiszámolni az ideális testsúly kilogrammot?
- Hogyan kell kiszámolni az ilyen kifejezések pontos értékét? pl.: cos72° * sin55° * tg120°
- Hogyan kell Excelben fix törlesztőrészletű futamidőt, havidíjat fix futamidővel, kamatlábat, megtakarítás és életjáradék értékét kiszámolni?