Segítsetek életem első nagy családi szentestélyét rendezem!!! Van valakinek ötlete a menüvel kapcsolatban? (tudásbázis)
Nagy dolog hogy bevállaltad. Szerintem egyszerű, kiadós menüt válassz, akkor te is tudsz ünnepelni.
Töltöttkáposzta, halászlé, sütőben sütött hús, a sütikben kérhetsz segítséget a vendégeidtől, úgyis süt mindenki magának is, vigyenek egy-egy tányérral hozzád is.
Nálam ez lesz a menü, talán tudsz ötletet meríteni belőle.
Ebéd: húsleves, rántott hús, rántott sajt, rántott hal, vegyes köret
Vacsora: halászlé, ráksaláta, görög saláta, kolbásszal töltött karaj, hagymalekvár, töltött káposzta
Sütemények: legcsokisabb csokitorta, mákos, diós, gesztenyés bejgli, sajtos, tepertős pogácsa
tudom, de el kéne kezdeni mindenkinek Önmagát adni, saját ötleteit megtalálni magában
szerintem, csak ő tudja mit szeret
ne azért főzzön halászlét, sült halat kr.
sült kacsát
pulykát
töltött képosztát, és bejglit mert ez a "szokás"
SZOKJON RÁ A SAJÁT egyedi ötleteire
a szokás amugyis vallásra" épül és nem irta milyen a vallása? vagy igen.
tehát a szenteste is egy nap, nem kell se többet, se kevesebbet enni mint az év bármely napján
megmutatni, hogy " ki vagyok én" csak azért, hogy dicsérgessék?
vagy ha nem dicsérik meg, elveszik a kedvét...
aki szereti elfogadja önnálló egyéniségnek
és elfogadja ötleteit...
én igy látom
a zsiros kenyér is felséges szeretetteli légkörben
és a kacsa máj se esik jól, ha csak látszat miatt maga mutogatás miatt készült...
namostmiaprobléma?
próba teszi a "mestert"...szo-szo hálátlan dolog
Szia
Nekem ez a 2. saját rendezésű családi szentestém.12fő.A menű:halászlé, rántottponty, krumplisaláta,sült kacsa, pároltkáposzta.Süteményekkel a család lát el.Sok szerencsét, biztos menni fog.
batyubál...mindenki azt eszi amit hozott és akkor:
nem fox megszakadni és nem fox megsértődni és neked is jut is marad is...
És nem bántásból, de szentestéJét.
Szenteste-szentestéjét.
drága
legyél egyedi , ne utánozz senkit, ha tudod ki mit szeret- kérdezd meg tőlük ( akit vendégül látsz)
a hagyomány... már csak utánzás
akik akkor tették, nekik érzelmi kötödés járt hozzá, és tudták mit tegyenek
Te légy eredeti, alakits ki magadnak karácsonyi szokásokat.
nálunk nincs élő fenyő, és december 1-től jan 1-ig diszkivilágitásba úszik a terasz 2 karácsonyfa is fel van vilógóval diszitve...
mi mindig szeretjük egymást... nem csak dec 24-én
és azt vesszük meg egymásnak amire szükségünk van...
de te tudod, "kit utánzol"
Mióta meg vannak a fiúk most először vállaltam be hogy nálunk legyen a szenteste:-)
Szeretnék igazi karácsonyi menüt össze állítani de nagyon jó lenne pár ötlet mielőtt el kap a tanácstalanság és a pááááánik:-)))
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a családi pótlékkal kapcsolatos módosításról?
- Családi kapcsolatok és problémák
- Volt olyan, hogy hazugságnak véltetek bizonyos családi rokoni kapcsolatokat?
- Családi adóalap kedvezmény visszaigényléssel kapcsolatos kérdésben segítenétek?
- Zűrős családi kapcsolatok-sztorik.Segítsünk egymásnak.
- Családi adódvezménnyel kapcsolatban segítenétek?