Kitöltöd a bevallást, beírod mennyi adót vontak le, az meg kiszámolja mennyi adód keletkezett, igy valószínűleg semmi és a fennmaradt részt visszaigényled.
Még nem néztem a bevallást de holnap megnézem. Könyvelő vagyok és szintán 3 gyerekes .-)
Tudom, hogy meg lehet osztani, de ha a bevallásban nem tudom feltüntetni, hogy a férjem nem vette igénybe, akkor milyen alapon fizetnének vissza? Tavaly januárban amikor nyilatkozni kellett a megosztásról, az adminisztrátor hülyesége miatt úgy osztottuk meg, hogy ő vesz igénybe 412.500 és 206.250 ft-ot. De mivel a bruttóm 250-280 volt a fennmaradóból vontak adót. Ezt hová kell írnom a bevallásban?
Tavaly amikor nyilatkozni kellett a családi adókedvezmény megosztásáról, a férjem cégének adminisztrátora azt mondta csak úgy lehet megosztani, hogy mivel neki több a jövedelme, neki kell kettő után kérnie, nekem egy. Így én 126 ezer forint adót befizettem, mert nem tudtam kihasználni a kedvezményt. A férjem nem használta fel mindent. Akkor ezt most bebuktuk?
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.