Segítségre lenne szükségem budapesti gimnázium ügyben (beszélgetős fórum)
Szia, én a Hunfalvyt ajánlom, az I. kerületben van, van 0. év is, angol, német, francia, orosz és japán(!) nyelvekből lehet válogatni, nyílván 2 nyelvet kell választani. A tantárgyak egy részét idegennyelven tanítják. A gyengék már az első évben kihullanak, így akik végeznek, általában van egy felsőfokú nyelvvizsgájuk - minimum. De a 2. nyelvből is sokan megcsinálják a középfokút. Viszont 1 tárggyal több van érettségin, de az szabadon választható...
Itt a link, ha érdekel: [link]
Hűű...én még vidékibb vagyok,akkor bevagoníroznak?
Igaz "pőapíron" a Tölgyfa utca lakcímem:)
Amúgy ismerek olyat, aki a fővárosból jár a monori gimnáziumba!
:)))
vagy inkább
:((((
Na, mindegy!
Látod ezt kérdeztem én is.
De olvashatod, Pesten állatok laknak, nem emberek. Világos, mint a vakablak. :P
Pesten is jó osztályközösségek lehetnek és Buda nem biztos, hogy garancia erre.
Ha nem ismered a gimiket, akkor miért mondod ezt?
4,4-4,5-ös átlaggal itt Pesten kibukik a gyereked.
5.0-ás átlaggal érdemes csak. Főleg miután, a kormány behozta, hogy a nyelvi osztály minimum 3/4 részének közép fokú nyelvvizsgát kell tennie 0. év végén.+ott a másik nyelv, amit ugyan olyan jól kell tanulni.
Köszönöm.
Ezek szerint Pesten nem élnek normális, embernek nevezhető gyerekek, csak Budán.
Még jó, hogy vidéken élünk. Igaz, Pestről kötöztünk ki. Gondolom ez is jelent valamit.
Nézd meg a középiskolák rangsorát, és az alapján kiderül, hogy melyik iskola mennyire erős.
Ott tudsz tájékozódni nyelvi előkészítőről is elvileg.
De tényleg nem mindegy, hogy melyik kerületbe költöztök: én régen vidékről jártam be a belvárosba és ugyanannyi időbe telt, mint a kollégámnak a XV. ker. széléről. Mindketten tömegközlekedtünk és másfél óra volt, én mégis 40 km-re lakok Pesttől!!
II. Rákóczi Ferenc Gimnázium?
Budán van (II. kerület), van nulladik is.
További ajánlott fórumok:
- Samsung s5230 - Segítségre volna szükségem!
- Matematikai feladatokban lenne szükségem segítségre!
- Számítógépes zsenik ide! Egy kis segítségre lenne szükségem!
- Jelentkezett valakinek a gyermeke a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumba?
- Gyakorlott LH tesztelők! Egy kis segítségre lenne szükségem.
- Bulimiás vagyok, segítségre lenne szükségem. Tudna valaki valamilyen helyet/orvost ajánlani, ami tényleg segít?