Segítség! Fejlődési rendellenességgel született a gyermekem! (beszélgetés)
Szia!
Kincsünket minden szoptatás előtt tornáztatni kellett, mert az alapbetegségéhez még izomgyengeség is járt. Végig üvöltötte a jó 20 perces tornát, mert fájt s neki.
Egyszer hallotta és látta anyósom, azt mondta: ő ezt nem tudná csinálni. Én erre csak azt válaszoltam: nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy megsajnálom és nem tornáztatom. Több mint féléven keresztül mindennap 5x tornáztunk(mellette család, nagyobb gyermek, háztartás és persze kórházból-kórházba, vizsgálatról-vizsgálatra, műtétek...), szóval nem volt egyszerű. De az utolsó másodpercig MEGÉRTE!!!! Mozgásában sem tér el a társaitól.
Tudom, nektek sokkal nehezebb, de hidd el, meg lesz a jutalma!!! Ha csak kicsit többet tud, mint egyébként...
Most semmi ne számítson, csak a kicsi és a párod!!! Persze arra is nagyon vigyázz, hogy ne hajtsd túl magad!!!! Nem tudom van e segítséged? Ha igen, fogadj el mindent! Ha megfőznének, takarítanának... (nekem sajnos ilyen segítség nem volt, a páromon kívül).
Hogy miért alakult ki? Annyira kár ezen gondolkodni. Biztos vagyok benne, hogy Te is mindent megtettél, hogy egészséges kisbabád szülessen!!! Ne kínozd magad, biztos nem vagy hibás!!! Talán az okot csak a kistestvér miatt kell kideríteni....
Nagyon nehéz időszak előtt álltok, de kívánok hozzá sok erőt és kitartást!!!
Ha tudok segíteni, keress nyugodtan!!!
Kata
Mindenki felteszi magának ezeket a kérdéseket. Nincs rá jó válasz. Hidd el, kitartó munkával jó eredményeket érhetsz el. Csak tornáztasd türelmesen, kitartóan. A mozgásfejlesztéssel az értelmi fejlődés is elősegíthető. Az első mosoly, az első önálló mozdulat, az első simogató mozdulata, amikor átöleli a nyakadat, hidd el százszoros örömet fog okozni.
Ne legyen bűntudatod, beszéld meg a pároddal, biztosan meg fog érteni, hiszen az ő gyermeke is és most az ő fejlődése a legfontosabb. Kérd a párodat, vegye ki a részét a házimunkából,neked ennyivel is könnyebb lesz. Kapcsolódjon be a tornáztatásba, a pici körüli tevékenységbe is. Kérj a környezettől is segítséget, ne maradj magadra!
Ez a legszomorúbb a szülőnek.
Kérdéseim: Szedtél terhességi vitamint?
Hány ultrahangos vizsgálaton voltál?
További ajánlott fórumok:
- Megszületett a gyermekem, felborult az életem
- Fejlődési rendellenességel született a babám
- A gyermekem fogyatékkal született!
- Fejlődési rendellenességel született a babánk! Miért?!
- Hypospadiasis avagy húgycsőfejlődési rendellenesség 2. (Műtét és történései)
- Hypospadiasis avagy húgycsőfejlődési rendellenessége