Segitség! Anya lettem! (beszélgetés)
Szia!
Az én kisfiam most volt 6 hónapos és én igény szerint szoptatom az első perctől kezdve. A szoptatás nem feltétlenül jelent evést, a baba szopizással nyugtatja, altatja is magát. Teljesen normális, hogy csak a cicin nyugszik meg a pici. Nem kell eltelnie két szoptatás között megszabott időnek, akkor se, ha a gyerekorvosod ezt állítja. Sokan állítják, hogy maga a szoptatás ideje is legyen korlátozva (pl. max. fél óra), a szoptatási tanácsadók szerint ezt sem kell korlátozni. Én nem tettem, az első hetekben volt olyan, hogy egy szoptatás akár másfél óráig is tartott. Persze a baba nem evett folyamatosan, néha elaludt:) És mielőtt a kétkedők azzal jönnének, hogy a mell ennyi idő alatt felázik, kisebesedik, stb, ez sem igaz. Soha nem sebesedett ki a mellem (persze ennek az a feltétele, hogy a baba helyesen legyen mellre téve). Nem akarok most erről többet írni, mert lassan már megköveznek érte,annyi topicban leírtam a váleményemet:D Ha érdekel még valami ezzel kapcsolatban, írj privit.
Alapvetően egyébként azt kellene eldöntened magadban, figyelmen kívül hagyva a környezeted véleményét, hogy te mit szeretnél? Igény szerint szoptatni, vagy kivárni a 3 órákat? Szerintem akkor tudsz tovább lépni, ha ezt eldöntötted:)
Sapka szerintem még ilyen pici babára egész nyáron kell, védi őket a naptól, széltől. Az én fiam egy rövidujjú bodyban alszik, és egy textil pelenkával van betakarva. A te csemetéd még nagyon pici, így én a te helyedben egy vékony rugit azért adnék rá (mondjuk ha 30 fok van a szobában, akkor azért nem feltétlenül, bár a zokni esetleg akkor is kellhet a lábára:D).
nem hagytam sírni sose. amikor enni akart, akkor etettem. Teát én is próbáltam, néha bevált, de inkább tejjel próbáltam itatni.
A szokásokat hagytam maguktól kialakulni. Eleinte nem volt egyszerű, mert persze babó tuti akkor ébredt reggel mikor a nagylányt kellett indítanom az oviba. :) De mostmár ez is "elmúlt". Végülis a család is igazodott a babához és a baba is a családhoz. Én azon a véleményen vagyok, hogy mindig az a legjobb egy babának, ami az anyukája szerint az és sajna magadnak kell kitapasztalnod a kisembert. Nyilván tanácsokat lehet kérni és kapni, de ami másnál bejött nem biztos hogy nektek is jó..
Szia!
És hogy alakitottad ki a szokásaitokat? Hagytad sirni amig letelt az idő? Mert ehez nekem nincs szivem.... Adjak teát neki?Egyesek szerint nem jo.....
Szia!
Itt a cáfolat :) Az én védőnőm szerint a kezdést kell nézni és ahhoz kell számolni a következő evést. Na most légy okos :DD
Egyébként nekem azt javasolták, hogy max fél órát legyen mellen a baba. Mi is sokat kínlódtunk a második babával. Napirend terén a védőnőm is mondogatta, hogy alakítsak ki szokásokst..stb. Állítólag kb 3 hónapos korára "jegyzi meg" a napi rutint. Én azonban hagytam őt és a nagyobbik lányomat is anno , hogy magától kialakítsa a napirendjét. Most a kicsit 4,5 hónapos és teljesen rendben vannak a napjaink, már eléggé kiszámítható.
Szia!
Szerintem a gyereknek, és neked is jobb, ha valamiféle rendre van szoktatva, lévén akkor Te is könnyebben tudsz tervezni. Én speciel biztos nem szoptatnám 1-2 óránként, egyébként a befejezéstől számolva. Az hogy hasfájós, az csak egy lehetőség, a legtöbb sírós babára ezt mondja az orvos, nekem is ezt mondta, és az összes ismerősömnek :o). Az meg hogy csak a cicin nyugszik meg, arra nem megoldás, hogy akkor megszoptatod.
Én sima ujjatlan-lábatlan ruhában altattam, és ha meleg van, akkor teljesen felesleges a sapka, kivéve, ha napra viszed, vagy ha esetleg szeles az idő (a füle miatt). Egyébként szerintem a legtöbb szülő túlöltözteti a babáját, mert fél, hogy megfázik. Sokan fürdőruhában izzadva tologatják a pulcsiban lévő gyereküket...
Sziasztok anyukák!En egy tanacstalan anyuka vagyok, akinek rengeteg kerdese van 4 hetes kisfia szuletese ota. Pl. a szopizással, hogy ki hogyan alakitotta ki a szopizás "napirendjét" mert nálam sehogy se megy... Hol 1 orankent hol 2 hol 3 szopizunk....A gyerekorvos szerint 2 oránál kevesebbnek nem szabad eltelnie a szopizások közt.De honnan számolva? A Kezdéstől vagy a befejezéstől? Akkor hogy van hogy egyesek mégis az igény szerinti szopizást javasolják. Nagyon siros hasfájos babám van..... Csak a cicin nyugszik meg.
Most nyáron szerintetek hogyan kell őltöztetni a csecsemőket.Meddig kell a sapka? Ti miben altatjátok?
Egyelőre kezdetnek ennyi :)
További ajánlott fórumok:
- Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem...
- Pénzügyi - anyagi segítség, tanács
- Segítség apa lettem!
- Elvált anyáktól kérnék segítséget - láthatás ügyben.
- Nagycsaládosok segítségét kérem.Mi jár egy főállású anyának?
- Kéne egy kis segítség! Allergiás lettem arra, amivel dolgozom, mit lehet tenni?