Nagycsaládosok segítségét kérem.Mi jár egy főállású anyának? (tudásbázis)
Nagyon mégy a butaság kútja:(((((
Ez nincs, azt mindig halljuk! De van más, csak ezt elfelejtik sokan. Ott más címszóval kapnak a családok, sokkal többet, és nem csak a 3-nál több gyerekesek.
De mi itt élünk, ebből kell gazdálkodni- ami vicc, mert ebből nem lehet.
De az igaz, hogy ne ezért szüljön senki. Mondjuk reálisan gondolkodó ember biztos, hogy nem a 25ezerért fog 3 v több gyereket szülni!
járni nem jár, de emelhetik a fizetését (ha az azonos besorolásban lévőkét is) mivel nagyon nem mindegy egy esetleges balesetén, hogy mi az ellátás alapja
Határozatlan ideig szóló a szerződésem. Mondjuk ezek a kérdések csak foglalkoztatnak még csak a jővő, egyenlőre még csak két fiam van a kisebbik 8 hónapos, de szeretnék még minimum egyet és itthon lenni velük ameddig lehet, mondjuk sajnos nagyon pénz kérdés ez nálunk, gondolom másnál is. Attól nem félek, hogy a gyes után kirúgnak, mert szerintem nem fognak, csak attól, hogy én nem fogom tudni válalni a feltételeket:(.
Addig tartják, amig szerződésben vagy, vagy a gyes végéig. És a többi sztem megállapodás kérdése, mivel ugyi, fizetés nem jár közben.
De a mai világban, örülnek, hogyha valaki elmegy, és kizárt, hogy bármit tartanának. Amúgy elvileg a gyes után egy hónapig nem nyúlhatnak hozzád, utána kirakhatnak.
Én szerintem gyesen nem vagyok állományban, mert tavaly előtt amikor a 2. fiammal terhes lettem papíron visszamentem dolgozni, vagyis szabira és betegállományba akkor több mint két hetet kellett várnom, hogy visszakerüljek az állományba és "elkezdhessek dolgozni" szabin lenni és 3 hónap beteg állomány után megint kivettek. Vajon ennyi évig vagyis a 3. baba 8 éves koráig tartják a munkahelyet és vissza lehet-e menni ezen filóztam?
Mert?
Azért mondjuk nem árt hivatalos helyen utánakérdezni, és se munkaügyis, se semmis nem vagyok, szal ezzel az állományban maradással nem tudom, mi a helyzet, én igy gondolom....
Köszi. Akkor engem rendesen félre tájékoztattak.:)
Én is dolgozom. Ha már megvan a lehetőség :)
Én úgy tudom nem maradhatsz állományon kívüli, de inkább kérdezd meg az államkincstárat.
Gyes alatt nem fizetés nélküli szabin vagy, hanem gyesen. Vagyis munkaviszonyban, ha él a szerződésed. Ha vége a gyesnek, ezért szokták előbb kiadni a 3 évi szabadságot.
Ha főállású anya vagy, mellett nem tudom, lehet-e munkaviszonyod. De sztem, fizetésnélkülire simán elmehetsz.
A családi pótlék az 3x16000 amúgy. Plusz a gyet, az a 25ezer valamennyi ft.
Persze, én örülök ennek is, bár én dolgozom mellette, mert ezzel az összeggel ki lehet törölni...
Sziasztok! Én is kérdeznék, ha lehet. Ugye a 3. gyerekkel gyesen van az anyuka 3 éves koráig és ekkor dönt visszamegy-e dolgozni vagy sem. Ha úgy dönt, hogy nem, akkor fel kell mondania a munkahelyén? Vagy ugyanúgy állományon kívül marad fizetés nélküli szabin, mint a gyes alatt? A főállású anya akkor kapja a gyet összegét ezt kb25000.- és a 3 gyerek után 3X18000.-?
Tök mindegy. Ott ez van, itt meg ez. Ezt kell szeretni. Sosem lehet tudni, mikor törlik el.
Ebben igazad van, külföldön még ez sincs, de külföldön mennyi a családi pótlék? Három gyerekre nem 48.000 ft átszámítva. Ott az apa annyit keres, hogy az anya otthon tud maradni, illetve sokkal több részmunkaidős munka van.
köszönöm az információkat:)))
Addig amig a legnagyobb be nem tölti a 18-at, a kicsi pedig a 8-at.
Külföldöm még ez sincs.
Szerintem örülni kell annak, amit adnak, és tenni azért, hogy magunknak megteremtsük a többit.
Ne azért szüljön senki, mert adnak. Sztem.
persze, hogy van, de az nem a nagycsaládosok privilégiuma, az jár mindenkinek.
sajnos.
Legyen gyerek de hú de nagy kevezményt nem adnak rá. Mármint támogatást.
Főállású anyaként azért szerintem többet is adhatnának. Mert ha valakinek van 3 v több gyereke ott azért meló is van. Jó tudom akinek kettő v 1 van az meg dolgozzon??? De azért ez aránytalanul kevés. Mivel akinek 3nál több gyereke van nem biztos, hogy el tud helyezkedni.
Áhhh nem is idegesítem magam!
és ez mellett családi is van?
Jaja! A kocsijukat is mi fizetjük ki!
Hát, ezt akkor is hazavinnék, ha mi semmit nem kapnánk.
Úhhhhh az kevés mondjuk miért is lepődök meg! Ők bezzeg 5-10 millát visznek el HAVONTA!!!!
Hát a semminél több. Örülhetünk, hogy ennyi jár.
Szia.Nem gyermekenként hanem családonként, ez az összeg bruttó készhez kapsz 25.792 ft.-ot. Onnan tudom,hogy én is ezt kapom, mivel 6 gyermekem van, ebből 4 kiskorú. Az államkincstárnál lehet igényelni, és a legkisebb 8 éves koráig jár. Üdv: Gyöngyi
További ajánlott fórumok: