Segély (beszélgetés)
Nem akarok életem végéig segélyen élni csak vmi kis kiugrást jelentene ez nekem!
Kis lökés adna!
ez a beszéd:)))
Persze érdeklödni lehet minden féléröl. én csak ezt a jo tanácsot tudtam neked adni....:)
Egyébként a segély ügyben is az illetékes hatóság tud igazán tanácsot adni.
Erőt veszek magamon holnap meglátogatok egy két illetékes helyet hátha lesz vmi!
Csak gondoltam írok ide hátha vki tud szolgálni valami jó tanáccsal vagy hogy mi a teendö ilyen esetben!
Bocsi de rengeteg fogyatékos ember dolgozik... pl vakok is, söt szellemi fogyatékos emberek is dolgozhatnak csak meg kell találni a megfelelöt. Járj utána hátha találsz valamit.Vannak ilyen szervezetek akik ilyenekkel foglalkoznak. Bekopoktatni sajna senki nem fog az ajtódon állás ajánlattal.
Vagy ha annyira gáz a helyzet százalékoltasd le magad vagy nem tudom pontosan hogy megy ez, de szerintem a neked megfelelö meloval jobban járnál, minden szempontbol.
Munka pénz nélkül elég nehéz sajnos 27 évesen semmit sem értem el gyerekkorom ota látásomal szenvedek aztán jött az allergiám igy sehová nem birtam elmenni dolgozni aztán ez a pánik már túl sok!
Pár munkahelyet kiprobáltam de valamelyik úgymond betegségem miatt 1-2 hétig bírtam csak!
Ezért gondolkodtam el vmi segély féleségen ami talán segítene nekem !
Persze havonta járok dokihoz!
De nem sok váltózás van és már nem igazán bírom!
Néha elgondolkodom ,hogy feladom!
Csepel -Szigeten lakok közel van pesthez!
De amint irtam nehéz elmennem dolgozni mert félek!
Most ezt nem aztért mondom mert kell a segély mert ez szerintem égés ilyet igényelni!De már nincs más választásom sajnos!
Sziasztok !
Nekem olyan problémám van hogy elég rossz a látásom pánikbetegvagyok kökeményen allergia tavastól összig végig gyógyszerek semmit sem érnek,dolgozni nem tudok mert a három közül vmi mindig közbejön!Egész éves költségvetésem nulla vmi ötletet tudnátok adni ihez forduljak legalább élni tudjak valamiböl akár segély vagy valami ?Nagyon megköszönném ha tudnátok vmi segitséget nyújtani hová is kéne fordulni !
Igen, sajnos muszáj a család teljes jövedelmével számolni.
Nálunk is volt emiatt elutasítás, élettársak közül a férfi a segélyezett, és a gyes, csp, valamint az egyik gyerek árvaellátása együtt egy minimális összeggel meghaladja a határt. Hiába tudjuk, hogy így is nagyon kevés a jövedelem, nem lehet mit csinálni.
Mondjuk az illető meg is fellebbezte a határozatot, kitalálta, hogy ők nem is élettársak, hanem csak albérlő a nőnél, aki egész eddig az élettársa volt...
Kíváncsi leszek, a fellebbezését hogyan bírálják el.
Szia! Azt tudom, de ha aférjemnek munkahelye van akkor már nem fér bele a számadatokba a jövedelmünk. Mert az 1 főre eső 25000 ft.
Szóval csak egyedülállóként van esélyem megkapni. Csak nem tudom elég-e különélésről nyilatkozni, vagy más címre kell jelentkezni, vagy válni?
Ciki az irodában ezt megkérdezni.
semmi jövedelem nélkül lenni nagyon rossz. Még az a 28ezer is nagyon kellene.Aktívan keresek állást de nem jön össze. addig is kellene az a kis pénz is.
Sziasztok?
Én azt kérdezném ha a férjemtől különélünk megkapom a szociális segélyt? Vagy csak válóper beadása után?
Pedig kérlek ügyfélbarát közigazgatás van! Illetve már mindenhol ez az elvárás, szerintem.
Megkérdezhetem, miért vonták meg a segélyt?
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Harc az életért... Segélykiáltás egy cicától
- Elvett segély, megalázott emberek....
- Nemzeti Segélyvonal: 1752, a Vörösiszap-katasztrófa károsultjainak
- Igaz az, hogy valakinek nem jár segély (semmilyen), mert a párja pl. 80 ezret keres?