Savanyú házi szilva lekvárt mivel tehetem édesebbé? (beszélgetés)
Ha vörösszilvából főzik a lekvárt, akkor bizony savanyú és édesíteni kell, cukrot szoktak tenni hozzá főzés közben. Sokan főzik ilyen tipusú szilvából, a nyár közepén.
De nem ez az igazi szilvalekvár!
Kékszilvából kell főzni, miután annyira beért, hogy a szemek ráncosodni kezdnek. Általában szeptember hónapban kerül ilyen állapotba. Ekkorra veszít a víztartalmából, s nő a cukortartalma.
Én is a cukorra és a mézes ízesítésre gondoltam!
Köszönöm a segítségeteket!
Én mézzel keverném össze a megbontott üveget.
Amúgy kicsit csodálkozom, h savanyú, évek óta ilyen lekvárt eszem és nagyon finom. Éretlen gyümölcsből készült volna?
Savanyú házi szilva lekvárt mivel tehetem édesebbé?
Nagyon savanyú a lekvár,mert a készítője nem rakott bele cukrot,hogy a cukor betegek is ehessék.Így nagyon savanyú!Elég ha csak rakok hozzá cukrot?
Köszönöm a segítségeket!
További ajánlott fórumok:
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.?
- Mosás után poshadt, savanyú szaga van a ruháknak. Mit tegyek?
- Annyi fügém érik, hogy nekem sok. Nem főzök lekvárt,...
- Te milyen ételeket készitesz savanyú káposztából?
- Ki tudja, hogy repülőgépen lehet e vinni Németországba, házi készítésű lekvárt, savanyúságot, és befőttet?