Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Savanyú házi szilva lekvárt mivel tehetem édesebbé? fórum

Savanyú házi szilva lekvárt mivel tehetem édesebbé? (beszélgetés)


6. Hmv. (válaszként erre: 3. - 4327a8e017)
2012. ápr. 18. 12:08

Ha vörösszilvából főzik a lekvárt, akkor bizony savanyú és édesíteni kell, cukrot szoktak tenni hozzá főzés közben. Sokan főzik ilyen tipusú szilvából, a nyár közepén.

De nem ez az igazi szilvalekvár!


Kékszilvából kell főzni, miután annyira beért, hogy a szemek ráncosodni kezdnek. Általában szeptember hónapban kerül ilyen állapotba. Ekkorra veszít a víztartalmából, s nő a cukortartalma.

2011. nov. 29. 14:54

Én is a cukorra és a mézes ízesítésre gondoltam!

Köszönöm a segítségeteket!

2011. nov. 29. 14:52
Ebbe semmi más nincs csak a szilva!Nem volt éretlen!(legalábbis én úgy tudom) :)
2011. nov. 29. 14:37

Én mézzel keverném össze a megbontott üveget.


Amúgy kicsit csodálkozom, h savanyú, évek óta ilyen lekvárt eszem és nagyon finom. Éretlen gyümölcsből készült volna?

2011. nov. 29. 14:35
cukorral főzd össze újra
2011. nov. 29. 14:30

Savanyú házi szilva lekvárt mivel tehetem édesebbé?

Nagyon savanyú a lekvár,mert a készítője nem rakott bele cukrot,hogy a cukor betegek is ehessék.Így nagyon savanyú!Elég ha csak rakok hozzá cukrot?

Köszönöm a segítségeket!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook