Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sárgaborsó főzelék: Annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepje, vagy dupla anynival? fórum

Sárgaborsó főzelék: Annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepje, vagy dupla anynival? (tudásbázis)


2011. jún. 19. 07:29

A sárgaborsó beáztatás nélkül is hamar elkészül.

De ne annyi vizet öntsél, ami ellepi, mert nagyon megdagad. A duplája simán mehet, aztán megnézed és ha még szükséges, öntesz rá.

12. zebracsikó (válaszként erre: 9. - Lexi018)
2011. febr. 18. 18:30
annál egy kicsivel több
2011. febr. 18. 18:24
Ha beásztatod elég ha ellepi, ha kell majd pótolod a vizet. Én a babot, borsót, lencsét mindég beásztatom (hozzá a füstölt hust is)este. Igy a szemek egyenlöbben és hamarabb megfőnek:energiát, időt,PÉNZ spórolok.
2009. szept. 18. 08:59
Én csak a szárazbabot szoktam beáztatni,a lencsét,borsót sosem.Azt csak meg mosom.
2009. szept. 18. 08:23
és akkor ha beáztatom,akkor csak annyi víz kell rá,ami ellepi?
2009. szept. 18. 08:15
Inkább áztasd be, úgy jóval puhább lesz és hamarabb is elkészül. És biztosabb az eredmény is!
2009. szept. 18. 08:07
addig főzd míg puha nem lesz. Attól is függ milyen fajtát veszel.
2009. szept. 18. 08:03
én is beáztatom, és én nem rántom hanem habarom.
2009. szept. 18. 08:02
tehát ha beáztatom,akkor elég annyi h ellepje,ha nem,akkor dupla anynival?mennyi idő alatt fő meg?
2009. szept. 18. 07:54
én előtte beáztatom,mert úgy hamarabb megpuhul és a vizet sem issza be amit aláöntök,így általában áztatás után annyi vizet öntök alá,hogy jól ellepje.
3. smudlaagi54 (válaszként erre: 2. - Lexi018)
2009. szept. 18. 07:54
Dupla annyival,mert a sárgaborsó iszákos!És közben sem árt ha ránézel.Ízesítheted füstölt hússal(vagy kockával)ha kész,akkor berántod.Nagyon finom kolbász feltéttel,megpirítasz egy apróra vágott hagymát,rádobsz karikára vágott lecsó kolbászt 15-20 dkg-ot,kevergeted amíg átforrósodik,és megszórod pirospaprikával,és ezt teszed rá.
2009. szept. 18. 07:49
Annyi vízzel öntjük fel,ami épp ellepje,vagy dupla anynival?
2009. szept. 18. 07:48
Sárgaborsó főzelék.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook