Sárgaborsó főzelék: Annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepje, vagy dupla anynival? (tudásbázis)
13. Rozália
2011. jún. 19. 07:29
A sárgaborsó beáztatás nélkül is hamar elkészül.
De ne annyi vizet öntsél, ami ellepi, mert nagyon megdagad. A duplája simán mehet, aztán megnézed és ha még szükséges, öntesz rá.
12. zebracsikó (válaszként erre: 9. - Lexi018)
2011. febr. 18. 18:30
annál egy kicsivel több
11. Márti5
2011. febr. 18. 18:24
Ha beásztatod elég ha ellepi, ha kell majd pótolod a vizet. Én a babot, borsót, lencsét mindég beásztatom (hozzá a füstölt hust is)este. Igy a szemek egyenlöbben és hamarabb megfőnek:energiát, időt,PÉNZ spórolok.
10. smudlaagi54
2009. szept. 18. 08:59
Én csak a szárazbabot szoktam beáztatni,a lencsét,borsót sosem.Azt csak meg mosom.
9. lexi018
2009. szept. 18. 08:23
és akkor ha beáztatom,akkor csak annyi víz kell rá,ami ellepi?
8. cfbf9bf4af
2009. szept. 18. 08:15
Inkább áztasd be, úgy jóval puhább lesz és hamarabb is elkészül. És biztosabb az eredmény is!
7. bancsi77
2009. szept. 18. 08:07
addig főzd míg puha nem lesz. Attól is függ milyen fajtát veszel.
6. bancsi77
2009. szept. 18. 08:03
én is beáztatom, és én nem rántom hanem habarom.
5. lexi018
2009. szept. 18. 08:02
tehát ha beáztatom,akkor elég annyi h ellepje,ha nem,akkor dupla anynival?mennyi idő alatt fő meg?
4. e80d733f80
2009. szept. 18. 07:54
én előtte beáztatom,mert úgy hamarabb megpuhul és a vizet sem issza be amit aláöntök,így általában áztatás után annyi vizet öntök alá,hogy jól ellepje.
3. smudlaagi54 (válaszként erre: 2. - Lexi018)
2009. szept. 18. 07:54
Dupla annyival,mert a sárgaborsó iszákos!És közben sem árt ha ránézel.Ízesítheted füstölt hússal(vagy kockával)ha kész,akkor berántod.Nagyon finom kolbász feltéttel,megpirítasz egy apróra vágott hagymát,rádobsz karikára vágott lecsó kolbászt 15-20 dkg-ot,kevergeted amíg átforrósodik,és megszórod pirospaprikával,és ezt teszed rá.
2. lexi018
2009. szept. 18. 07:49
Annyi vízzel öntjük fel,ami épp ellepje,vagy dupla anynival?
1. lexi018
2009. szept. 18. 07:48
Sárgaborsó főzelék.
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- Hogyan készül a tökéletes sárgaborsófőzelék?
- Hogyan kell sárgaborsófőzeléket készíteni?
- Mennyi ideig kell beaztatni a sargaborsot(leveshez) mielott megfozned?
- Milyen olcsó, tápláló ételt ajánlanál (pl. sárgaborsó-főzelék)?
- Ti mit tesztek bele a feles sárgaborsó főzelékbe, hogy kevésbé legyen szeles? Van valami praktikátok?