Mennyi ideig kell beaztatni a sargaborsot(leveshez) mielott megfozned? (tudásbázis)
24. e32d76b828
2011. dec. 14. 11:10
hát amikor megtaláltad..utána főzheted
23. 2104cc91e8 (válaszként erre: 21. - Pocak25)
2010. szept. 25. 21:13
Így teszek Én is :)
22. 2104cc91e8 (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2010. szept. 25. 21:12
Azt hallottam, hogy amikor felforr, eldugítja a szelepet!
De, ezek szerint Te ügyes vagy, és Neked sikerül!!
Bocsánat, hogy csak most válaszoltam☺☺
21. pocak25
2010. szept. 25. 08:55
Soha nem áztatom be , és nem teszem kuktába mégis nagyon hamar megföl.
20. 04e95f637a
2010. szept. 24. 21:13
én előző este szoktam beáztatni :)
19. bumble-bee (válaszként erre: 17. - Vereskati)
2010. szept. 24. 20:57
Akkor nem is kellett volna varnom :)
Na nem baj,legalabb most mar tudom,hogy nem is olyan fontos beaztatni.
Koszi!
18. bumble-bee (válaszként erre: 15. - Zebracsikó)
2010. szept. 24. 20:56
Koszi:)!
Most tettem fel,remelem finom lesz.
17. vereskati
2010. szept. 24. 20:16
Én a megmosott sárgaborsót jó meleg vízben szoktam áztatni, de úgy tapasztaltam ha épp elfelejtettem, akkor is főzési ideje alig 10 perccel több.
16. 4c07880d46
2010. szept. 24. 20:14
Egyszer régen olvastam, hogy ha szódabikarbónát raksz a főzőlébe (bab, lencse, sárgaborsó), hamarabb megpuhul. Nekem bevált.
15. zebracsikó (válaszként erre: 13. - Bumble-bee)
2010. szept. 24. 20:11
Jó étvágyat hozzá! Biztos jól sikerül :)
14. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Bumble-bee)
2010. szept. 24. 20:09
akkor érdemes 1-2 órát áztatnod
13. bumble-bee
2010. szept. 24. 20:09
Koszonom a valaszokat!Akkor 1 oraig aztatom es utana megfozom. :)
12. 5776ca0007
2010. szept. 24. 20:09
én soha nem áztatom
11. 859d58d4d8
2010. szept. 24. 20:09
Kuktába úgy tudom, nem szabad tenni, mert főzés közben habzik, és elzárja a szellőző nyílásokat!
10. bumble-bee (válaszként erre: 5. - Zebracsikó)
2010. szept. 24. 20:08
Nincs kuktam.
9. zebracsikó (válaszként erre: 6. - 2104cc91e8)
2010. szept. 24. 20:08
miért nem ajánlod a kuktát?
én abban szoktam a s.borsófőzeléket főzni
8. giga455
2010. szept. 24. 20:08
Én sose áztatom be :)
7. 2f8d4f38f0
2010. szept. 24. 20:08
Ha van kuktad,abba fozd.
6. 2104cc91e8
2010. szept. 24. 20:07
Rövid ideig (Én 1-2 órát szoktam), és hamar megfő, de kuktába nem ajánlatos tenni!!
5. zebracsikó (válaszként erre: 3. - Bumble-bee)
2010. szept. 24. 20:07
kuktában főzöd?
4. zebracsikó
2010. szept. 24. 20:07
bár azt olvastam, minél tovább ázik a bab-borsóféle, annál kevesebb "gondot" okoz :)
3. bumble-bee
2010. szept. 24. 20:06
Most szeretnek sargaborso levest csinalni es elfelejtettem beaztatni.Eleg ha csak egy 30-40 percet aztatom mielott megfoznem?
2. zebracsikó
2010. szept. 24. 20:06
néhány órára, 2-3 elég neki
1. bumble-bee
2010. szept. 24. 20:05
Mennyi ideig kell beaztatni a sargaborsot(leveshez) mielott megfozned?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a tökéletes sárgaborsófőzelék?
- Hogyan kell sárgaborsófőzeléket készíteni?
- Milyen olcsó, tápláló ételt ajánlanál (pl. sárgaborsó-főzelék)?
- A lenmagot vagy az aszalt szilvát mibe kell beáztatni? És meg kell azt is enni vagy le kell szűrni?
- Ti mit tesztek bele a feles sárgaborsó főzelékbe, hogy kevésbé legyen szeles? Van valami praktikátok?