A lenmagot vagy az aszalt szilvát mibe kell beáztatni? És meg kell azt is enni vagy le kell szűrni? (tudásbázis)
Én a szilvát szilvapálinkába, vagy rumba áztatnám be; a lenmagot, ami szerintem olajosmag, és nehezen szív be folyadékot, mert az olajok taszítják a vizet, rászórnám valami készülő péksüteményre.
(Bocsánatot kérek mindenkitől, mert nem tudom, miről van szó, de nekem ez jut eszembe. )
"4. A klasszikus diéta befejezése
A diéta befejezésekor ügyelnünk kell arra, hogy az utolsó nap felkészítsük a beleinket a szabályos működésre; ha elmulasztjuk, annak súlyos szorulás lehet a következménye.
Hogy ezt elkerüljük, a következőt kell tennünk:
Vízben keverjünk el 1 púpozott evőkanálnyi durvára őrölt lenmagot. Hagyjuk 6 órát állni, és közvetlenül lefekvés előtt igyuk meg. A mi dolgunk pusztán ennyi, a többit elvégzi a magőrlemény. A lenmag helyett használhatunk 8-10 szem aszalt szilvát is."
További ajánlott fórumok:
- Használod valamire, vagy valamiben a lenmagot?(...és, ha igen mire?)
- Székrekedéskor a lenmagot hogy érdemes fogyasztani? Egészben vagy darált formában?
- Mennyi ideig kell beaztatni a sargaborsot(leveshez) mielott megfozned?
- Használsz-e lenmagot? Hogyan kell az ételbe tenni?
- Adhatok-e ringló szilvát 6 hónapos gyermekemnek?
- Fitösztrogének milyen hatással vannak a férfiakra? Tényleg nem javasolt számukra? Ha minden nap megeszik 1-2 evőkanál lenmagot az sok lehet?