Sárgabarackos-csíkos kekszes krémes recept
A Sárgabarackos-csíkos kekszes krémes hozzávalói:kb 60 dkg négyzet alakú háztartási keksz
3 cs vaníliás pudingpor
4 tojás
12 ek cukor
2 ek liszt
25 dkg margarin
14 dl tej
1 cs zselatin
2 bögre sárgabarack
A Sárgabarackos-csíkos kekszes krémes elkészítési módja:
A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük. A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverjük a margarint, kétfelé osztjuk, az egyik felébe az apróra vágott sárgabarackot is beletesszük és azután mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (felel-fele arányban). Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és rákanalazzuk az egyik krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd óvatosan a másik krémet és a tetejét is kirakjuk kekszekkel. Én most három réteget próbáltam kihozni, de talán a csak kettő látványosabban elkülönül. Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető. A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 10. 07:04
A sárgabarackos-csíkos kekszes krémes elkészítési módja és hozzávalói.