Babapiskótás-meggyes pudingtorta recept
A Babapiskótás-meggyes pudingtorta hozzávalói:2 l tej
4 csomag pudingpor (főzős, különböző ízű)
20 dkg babapiskóta
4 ek cukor
30 dkg meggy (vagy bármilyen gyümölcs)
A Babapiskótás-meggyes pudingtorta elkészítési módja:
Egy kerek jénait (tetszés szerint akár négyzet, ovális vagy tégla) kiöblítünk hideg vízzel. Nagyon egyszerű lesz. Az egyik pudingot megfőzzük a leírás alapján ízlés szerinti cukorral, és beleöntjük a jénai tál aljára. A tetejét befedjük kettévágott babapiskótával és dobunk rá meggyet (vagy bármilyen gyümölcsöt pl.: banánt, barackot stb., bár szerintem meggyel a legfinomabb, mert a savanykás íze pikánssá teszi). Ezután megfőzzük a második pudingot is, és ráöntjük a meggy tetejére, majd ugyanúgy járunk el, mint az előbb. babapiskóta és meggy. Ezután a harmadik pudingot is megfőzzük, ráöntjük, lefedjük piskótával, és megszórjuk meggyel. Végül a negyedik pudingot is megfőzzük, és ráöntjük a tetejére. Hűvös helyen kihűtjük, és mint a tortát szeleteljük, és ügyesen kiszedjük a jénaiból. :-) A babapiskóta a meleg pudingtól fog megpuhulni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 8. 06:56
A babapiskótás-meggyes pudingtorta elkészítési módja és hozzávalói.