Salzburg/Traunsee és környékén élő magyarok (beszélgetés)
Sziasztok! július 6.-án költözöm pinsdorfba. társalgási szinten beszélek németül és vendéglátói(illetve kereskedelmi) és takarítási tapasztalatokkal rendelkezem,gyerekekre is szivesen vigyáznék vagy bármilyen munka jól jönne gmunden és környékén. kérlek ha tudtok valamit szoljatok:)
Köszönöm előre is :)
Sziasztok!
A nyáron szeretnénk kiköltözni Salzburgba.Szeretnék segítséget és tanácsot kérni. Hol találok magyar iskolát a kislányomnak? Nyelvtudás nélkül kaphatok e valahol munkát?
Jó lenne ha valaki tudna ezekben a kérdésekben segíteni!
Előre is köszönöm!
Édesanyám Salzburgban munkát vállalna azonnali kezdéssel és utazással. Ápoló és gyógypedagógiai végzettséggel.
Száma: 06313246208
Köszönöm a segítségeket.
Sziasztok!Nyáron költöznénk ki Salzburgaba vagy környékére a családdal.
Érdeklődni szeretnék,hogy iskola,ovda ügyben valaki tudna-e segíteni.Egy 13 és 6 éves gyerekről lenne szó.
Köszönöm,hogy ha valaki tud valami infórmációt adni.
Sziasztok!
Egy kis segítséget vagyis információt szeretnék kérni tőletek, akinek lenne egy kis ideje rám. Két gyermekemmel( 2,5 és 8 évesek) Salzburgot céloztuk meg, ki mennénk élni és dolgozni, a nyelv nem gond beszélek németül. Az érdekelne igazán az iskola és Óvodai helyzetek, hol érdemes lakást keresni Salzburgban vagy a környéken? Kb. milyen árakra számolhatok kezdetben, tehát miképpen lehet 2 gyerekkel ott élni? Tudom sok információ van mindenhol de én szeretnék felkészülni , mert azért 2 gyerekkel nem akarok csak úgy ugrálni a nagyvilágban.
Előre is köszönöm a válaszokat
Szia andusb! Mi 5 eve lakunk Salzburgba,van egy ket es fel eves kislanyom. Ti kijotettek mar Salzburgba?
leitlk
Sziasztok!
Jövőre költözök Linzbe a 9 éves lányommal. Környéken élő magyar barátokat keresnék, illetve játszótársat a lányomnak.
hajni1980@gmail.com
Hajni
Sziasztok!
Június 1-el kiköltözöm a jelenlegi albérletemből (WG - Lakóközösség) Ha valakit érdekel a szoba, kérem írjon, vagy hívjon:
Savanya Balázs
0664-544-7383
balazs_savanya@yahoo.de
(remélem ez inkább közérdekű információnak, mintsem reklámnak minősül)
Salzburg környékén élö magyarok vagyunk,ismerkedni szeretnénk magyar barátokkal...
üdv:imi vorosimi@citromail.hu
Tudom ajánlani:
öbb.at
andus b. nagyon sok magyar van kint, találtam több embert, de azóta csak 1 lánnyal tartom a kapcsolatot, aki két faluval arrébb lakik, mint ahol most én vagyok.
Igen, innen Salzburg kb. 1 órányira van.
Az új dolgoktól való félelem teljesen normális, ha ez megnyugtat a dialektust még most sem igazán értem, korábban mondjuk abszolút nem, szóval egy fokkal jobb a helyzet. :)
Viszont Ausztria és Magyarország nagyon sok dologban hasonlít egymáshoz, pl. múltkor arra világított rá egy kint élő ismerősöm, hogy szerinte az osztrákok is ugyanolyan irigyek, a másikra, mint mi magyarok. Szóval nem lesz nagy különbség, de közben meg persze igen.. :)
Ha van kérdésed, vagy bármi nyugodtan keress meg levélben, ha elfelejteném a fórumot figyelni.
Félek a változástól: új környezet, új nyelv, idegen szokások... és mindezt egy pici gyerekkel. Párom jelenleg Salzburgban lakik és dolgozik (elektronikai mérnök), de májustól nagyobb lakást keres nekünk. Még nem tudjuk pontosan hol fogunk lakni, nincs kizárva, hogy Salzburg környékén. Ott olcsóbb a lakás, de ha hozzáadjuk a városba bejárás költségeit, akkor lehet, hogy ugyanott vagyunk, mintha Salzburgban laknánk. Ez még kialakul addig.
Megkerestem a térképen, hol laksz. Mondjuk ez nekünk elég messze lenne. Napi 1 óra utazás oda, 1 óra vissza. Ennél azért közelebb kellene lennünk Salzburghoz.
Találtál itt a neten magyarokat, akik kint laknak?
Szia!
Mitől félsz? Úgy értem mi aggaszt?
A nyelvi nehézségek, vagy az új környezet?
Hova költöztök ki pontosan?
Én Gmunden mellett vagyok, ez Salzburg és Linz között van kb fél úton. Fél éve vagyok kint.
Szia Nojszee!
Mi ugyan még nem lakunk Salzburgban, de a párom már kint van, mi pedig néhány hét múlva megyünk a 16 hónapos kisfiammal utána. Félek nagyon, de majd csak lesz valahogy. Te merre laksz? Mióta élsz kint?
Andi
Sziasztok!
Nemsokára a környéken leszek au-pair és szívesen felvenném a kapcsolatot/barátkoznék a közelben élő magyarokkal.
További ajánlott fórumok:
- Bécsben vagy az Osztrák határ környékén élő Magyarokat keresek
- Találhatók ezen az oldalon New Yorkban, esetleg környékén élő magyarok?
- Basel és környékén élő magyarokat keresek.
- Magyarok karlsruhe-ban, és környékén?
- Neunkirchenben illetve környékén élő magyarok.....
- Ausztriában- Villach vagy környékén élő magyarok, mennyibe kerül az albérlet?