Sajtos-ropogós recept
40 perc
A Sajtos-ropogós hozzávalói:
25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg trapista sajt
1 tojás
só
A Sajtos-ropogós elkészítési módja:
A túrót, margarint,lisztet,sót jól összegyúrom. 3 cipót csinálok belőle, és jó vékonyra nyújtom (kb fél cm-esre, vagy még vékonyabbra). Megkenem a tetejét a tojással és megszórom sajttal, majd derelyevágóval csíkokra vágom. ( én úgy 1 cm X 10 cm darabokat szoktam csinálni). Ugyan ez az eljárás a másik 2 cipónál is.
150 fokon szoktam sütni kb 10-15 percig, amíg el nem kezd pirulni. Nagyon fini nassolnivaló.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Adryca, 2010. jan. 8. 14:06
A sajtos-ropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.