Sajtos kiflik 2. recept


1/2 kg liszt
1 dl étolaj
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tk só
pici cukor
vaj
tetejére:1 tojás,reszelt sajt
A Sajtos kiflik 2. elkészítési módja:
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben pici cukorral. A lisztből a kovászból,olajból,sóból tésztát gyúrunk.3 cipóba vesszük és mindegyik cipót tizedeljük.Egyenként kinyújtjuk őket megkenjük vajjal,majd felsodorjuk kiflikké. Ha minddel kész vagyunk kivajazott,kilisztezett tepsibe rakjuk őket és konyharuhával letakarva 2 órát pihentetjük melegebb helyen. Ezután előmelegítjük a sütőt közben a kifliket megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal. Aranybarnára sütjük.
Ha tényleg szép kifli formákat szeretnél a cipókat ne tizedeld hanem mindet nyújtsd ki egyenként köralakúra és mint a tortát cikkezd fel.Így kend rá a vajat és a vastagabb végétől tekerd fel.A többi már ua.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2010. jan. 4. 18:16
A sajtos kiflik 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.