Sajtleves egyszerűen recept
A Sajtleves egyszerűen hozzávalói:10 dkg margarin
5 dkg liszt
kb. 25 dkg Trappista sajt
2 dl tejföl (vagy tejszín)
2 tojássárgája
só
bors
szerecsendió
4 db erőleveskocka
1 liter tej
2 liter víz
A Sajtleves egyszerűen elkészítési módja:
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Picit megpirítjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a liszt felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, felengedjük a tejjel, és habverővel simára keverjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk az erőleveskockákat, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd 4-5 percig kislángon forraljuk. Közben simára keverjük a tejfölt a tojássárgával, és állandó kevergetés mellett rászűrjük a levest. A sajtot lereszeljük, és a forró levesbe keverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad.
A tetejét megszórhatjuk pirított kenyérkockákkal és friss bazsalikomlevéllel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. júl. 6. 20:01
A sajtleves egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.