Sajtkrokett recept
A Sajtkrokett hozzávalói:30 dkg trappista sajt
1 közepes tojás
1 púpos ek liszt
Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez
A Sajtkrokett elkészítési módja:
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket. Majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Azonnal, bármilyen mártogatóssal, akár sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Fügemadár, 2014. dec. 17. 10:50
A sajtkrokett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.