Roston sütött hal (8 személyre) recept
60 perc
Kalóriaszegény
200 kcal
4 kg hal vegyesen (kb. 60-70 dekás halak)
3 dl olaj
só
fűszerek tetszés szerint
A Roston sütött hal (8 személyre) elkészítési módja:
Előkészítés: A (frissen kihorgászott) halakat (keszeg, balin, ponty, csuka), megtisztítjuk, megmossuk, fejétől kettéhasítjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, bekenjük olajjal, és kb. 30 percig állni hagyjuk. Elkészítés: Tüzet rakunk, és megvárjuk, amíg parázslik. Rostot fektetünk fölé, és megkenjük kevés olajjal. A rostra rakjuk a fél halakat, hosszú nyelű, erre a célra alkalmas villával többször megemelgetjük, hogy ne ragadjanak le. Ha nehezen sülnének, a rostélyt közelebb tesszük a parázshoz. A halak mindkét oldalát kb. 10-10 perc alatt piros, ropogósra sütjük. Félidőben, néhány csepp olajjal megcsepegtetjük, de óvatosan, nehogy a parázsba cseppenő olaj lángra lobbanjon. Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 200 kcal
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. aug. 10. 12:39
A roston sütött hal (8 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.