Rossz helyre pénzutalás...mit tehetnék? (tudásbázis)
Így van!
Érzem, hogy szinte együtt rezdül minden gondolatunk. Ez még egy csodálatos barátság kezdete is lehetne :-)
Megbocsátok! :-D
Jogilag igazat adok, emberileg nem. Arról, hogy olyan világban élünk, ahol ittas, drogos sztárok visszaeső bűnözőként egy fél ország együttérzését élvezik, az elütött áldozatot pedig meghurcolják csak azért, mert a kertben kapál a sérült lábával, és nem az ágyban várja a sültgalambot, bizony mi tehetünk.
Vannak esetek, ahol erkölcsileg is nehéz lenne meghúzni a határt, ezt elismerem, de ez nem az a kategória.
Legyen mindenki toleránsabb, szerintem hosszútávon kifizetődő!
Bocsass meg, de ezzel nem ertek maximalaisan egyet. Hibazott, persze van ilyen. De nehogy mar a hibaja miatt egy harmadik, teljesen artatlan felnek legyenek plusz koltsegei. Utalja vissza a tranzakcio es a hozza tartozo ertesitesek koltsegeivel csokkentett osszeget. Nem kell baleknak lenni. Ha valaki dolgozik, az valaja a feleloseget. Kinek-kinek mit jelent ez a munkakoreben. En egyszer egy nullat utottem el, ez 72000 forintjaba kerult a cegnek, ahol dolgoztam. Masnap reggel mar ott volt a fegyelmi az asztalomon, teljesen jogosan, kerdes nelkul alairtam.
Vagy, ha egy orvos kezeli egy hozzatartozodat, aki meghal a doki hibaja miatt, azt is ennyivel el lehet intezni?? Tudom, most az jon, de az azert mas. Mitol lenne? Az orvos is ember, lehet rossz paszban, lehetnek maganeleti gondjai, megis joggal varjuk el, hogy ha hozza fordulunk a maximumot nyujtsa. Igy van ez minden szakmaban. Persze senki sem tokeletes, de ha hibazik, valaja a kovetkezmenyeket.
én is így gondolom.
Ha fordított lenne a szituáció, micsoda anyázás lenne, hogy még mindig nem utalta vissza az a ....
Akkor most mindenki szálljon magába!
Hányszor hibáztatok már ennél jóval nagyobb kaliberű dolgokban, mint egy elütött bankszámlaszám (akár munkahelyen, akár emberi kapcsolatokban). Mindenki elvárja, hogy legalább a jelentéktelen tévedéseit elnézzék, megbocsássák. Lehet, hogy aki az utalást beállította nem volt jó passzban, beteg a gyereke, anyagi problémái vannak, elhagyta a férje... (lehet, hogy nem így van)
Utald vissza a teljes összeget, hidd el, többnek fogod Magad érezni!
ezek szerint pontosan ki tudod számolni, mennyivel jönnek Neked.
Számold össze és vond le.
Ennyi.
kb. 150 ft lesz
az, hogy pénz érkezik a bankszámládra, neked nem jelent költséget.
A legtöbb folyószámlánál az átutalás is költségmentes.
Az üzenetdíjat mire érted? Sms-értesítőre? Annak havi díja van, nem darabonként kell fizetni
sziasztok!
Kb 2 hete egy diákszövetkezettől kaptam 23.000ftot,nem jelentkeztek érte.Ma hiv a nő,hogy vissza tudnám -e utalni.Mondom persze,és utána jutott eszembe,hogy ja amugy is levett pénzt amikor jött a pénz,kezelési dij,üzenetdij,és most azért,hogy visszautalom,azért is én fizessek?amugy is meg akarom szüntetni a számlám.Irtam nekik e-mailt,hogy miattuk nem fogok én minuszba jutni,találjanak ki valamit.Nem jött még válasz.
Most mit tehetnék?
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, rossz dolgokat tudtam meg a 15 éves húgomrol!
- Becsípődött egy ideg, vagy rosszul mozdultam... Borzalmasan fáj a hátam meg a nyakam!! Mit tehetnék, hogy enyhítsem kicsit!?
- Rossz helyre utalt a cég, ahol 2009-ben dolgoztam!
- SOS! Lehet valami gond abból, ha rossz helyre van beadva az inzulin?
- Rossz helyre nőtt fog, mi a teendő vele?
- Mit csináljak, ha rossz helyre utalt a biztosító?