Ricset hús nélkül recept
A Ricset hús nélkül hozzávalói:50 dkg nagyszemű bab
20 dkg gersli
1 db nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só
bors
pirospaprika
A Ricset hús nélkül elkészítési módja:
A babot előző este beáztatjuk. Az apróra vágott hagymát és a sztétnyomott fokhagymát az olajon megfuttatjuk,a babbal és a gerslivel valamint a fűszerekkel együtt egy fazékba tesszük.Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,és felforraljuk.Lefedjük és sütőben alacsony hőfokon kb 2 óráig sütjük.Keverni nem kell,egyszer kétszer csak megrázogatjuk.Ha a leve elfőtt és a bab megpuhult,akkor kész a ricset.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2013. márc. 9. 17:34
A ricset hús nélkül elkészítési módja és hozzávalói.