Ricinus olaj hajra.... (beszélgetés)
sziasztok.
Én ma próbáltam ki a ricinus olajat, és hát egy csoda szer. Kiváncsian várom hajnövesztő hatását is.
A nemkíván vörös szint kiszedte a hajamból és szép barna szint kaptam. ;)
Erre nem is számitottam tőle.
Az 1 alakalom!
Én nem tetem sem tojást sem oliva olajat semit ugy naturba viitem fel a hajamra :) teljes napot volt a hajamon másnap mostam le . könyen le tudtam mosni megszáritotam és olyan selymes lett a hajam fényes bár még nem látok növekedést mert 1 alkalom de remélem hamarosan uj és jo hirel szolgálok :)
Sziasztok!
Ma kezdtem el a ricit használni mert ugy éreztem ki kell probáljam. Röviden annyi hogy nagyon kihulot a hajam bár az okát nem tudom vérképem jo, 1 honap leforgása alatt vékony töredezet törötek a hajak remélem ez tényleg segiteni fog .
Szia! Nyugi :) csak betegség, erős gyógyszeres kezelés és hiányállapotok miatt állhat le a haj és a köröm növekedése.Maximum lassabban nő... Raktam fel két képet az adatlapomra.
Próbáljátok ki ezt heti 1x pakolásként, hajmosás előtt pár órára teljes hajhosszra (én nem hagyom éjjszakára, de kinek a pap...)
A recept kb.100g-hoz:
30g Shea vaj
20g Ricinusolaj
20g Baobab olaj
15g szőlőmagolaj
15g olívaolaj
2g Tocopherol (e-vitamin)
tegnap próbáltam ki először.
kíváncsi vagyok, hosszú távon lesz-e eredménye.
én majd most fogok elkezdeni a ricinust végig fogom vezetni a naplómban a változást fotókkal mindennel együtt
a naplóm ha esteleg valakit érdekel:
Sziasztok. Tobb forumot elolvastam mar en is a ricinusos hajnovesztesrol. Ki is probaltam es csinalom is heti 2-3 alkalommal. En ugy alszom a pakolassal a fejemen. Ricinus+tojassarga+kokuszolaj+teafaolaj az en receptem. Meg nem tudok szemmel lathato eredmenyekrol beszamolni. Meg nem tudom eldonteni, hogy ez a hajnovekedes ennek tudhato be vagy termeszetes... De kitarto vagyok es turelmes. :-)
Amivel szeretnek segiteni Nektek az az hogy en talaltam egy oldalt, ahol lehet rendelni ricinusolajat literes kiszerelesben. Szerintem sokkal jobb, mint gyogyszertarban 30 grammonkent... [link] a webaruhaz cime.
Lenne egy kerdesem is: a tojassarga vilagositja a hajat? Vagy akar ez az egesz pakolas? En ugy vettem eszre a hajamon, hogy jobban vilagosodik, mint a pakolas hasznalata elott...
Sok sikert mindenkinek tovabbra is! ;-)
Ricinus olaj + tojássárgája + olívaolaj, én ezeket szoktam összekeverni, felvinni a hajamra, bebugyolálni, majd egy kicsit megfújni hajszárítóval, hogy átmelegedjen, és utána legalább 4-5 órát rajta hagyni, majd legalább 2x samponnal jól átmosni, + utána jöhet rá a szokásos hajbalzsam. Ezt hetente-2 hetente célszerű alkalmazni (szerintem).
A hajadra hajvasaláskor használj hővédő sprayt!!!!
A hajvégekbe hajmosás után még nedvesen én egy-két cseppnyi argánolajat szoktam belemasszírozni. De lehet különféle hajvégápolókat is kapni, ha neked mondjuk az argánolaj nem jönne be annyira. :)
Én múlt héten kezdtem, heti 3x mosok hajat, szóval ezzel egybekötöm a pakolást, ha másnap szabadnapos vagyok abban is tudok aludni, ilyen kor 6 kor teszem fel, és reggel 8 ig rajtavan. Igy volt az első alkaommal, aztán rá két napra a 2. alkalom csak este 4 -10 ig és a 3. alkalommal is 4-10 ig hagytam rajta, azaz 6 órát.
Mérem a hosszt, és a babahajak hol jönnek.
Fejtetőn 10 inch a hajhosszom.
Keverékem: felmelegítem a 0,5 dl ricinust, bele pár csepp citromlé, méz, 1 tojássárgája. Ami viszont elég fontos, és nem irták: mikrózni az olajat, de még mielott beletesszük a tobbi hozzávalót! éN múltkor elfelejtettem megmelegiteni, beleutottem a tojást, és aztán mikroztam és a tojás megfőtt és felrobbant:)
Sziasztok!
Ami lényeges! A pakolás előtt mindenképpen mossátok meg a hajatokat, hogy a hatóanyagok bejuthassanak. Én a ricinusolajat kókuszolajjal és e vitaminnal keverem. Van egy lány a krémmánián, egy fodrásztanuló. Ő nagyon sok okosságot írt, érdemes elolvasni. Amit kiemelnék belőle az az, hogy nem kell 20 percnél tovább a hajadon hagyni a pakolást, mert "ami kell a hajadnak és be tud jutni a hajadba, az bejut 20 perc alatt, ami meg nem az 5-6 óra alatt sem fog, csak megköt rajta".
Szia!
Olvastam a tapasztalatodról a ricinussal kapcsolatban.
Érdekelne ,hogy csináltad a pakolást.
Várom válaszod.
Szia. Erika
További ajánlott fórumok:
- Ricinus olaj
- Mi a tapasztalat a ricinus olajjal kapcsolatban, tényleg nő tőle a haj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Ricinus olaj pakolás tapasztalatok
- Frissen festett hajra, lehet ricinus pakolást tenni?
- Ricinus olaj hajra! Hogyan kell alkalmazni? Azt olvastam, hogy serkenti a hajnövekedést. Aki használja vizes, vagy száraz hajra teszi fel?