Repülős hosszú hétvégére tanácsok? (beszélgetős fórum)
Darabonként max. 100 ml és összesen 1 litert tehet ki. A felvitt csomagért nem kell pluszban fizetni, a becsekkoltért meg ált. kell. Én semmi értelmét nem látom, hogy ha az ember be tud csomagolni egy hátizsákba, akkor pluszban feladjon bármit is, meg ha már van az a hely, amit plusz költség nélkül kitölthet, miért ne élne vele.
Csomagot elkeverni inkább átszállásos járaton szoktak, de nekem már direktnél is veszett nyoma. Persze, később előjött, meg kap az ember némi pénzt, hogy vegyen magának váltás ruhát, de ha egy hétvégéről van szó, én nem cseszném az időt ruha vásárlással, meg intézkedéssel a repülőtéren. Sérülni sem feltétlen fog, de van a padláson pakolós bőröndünk, aminek kitörték a kerekét, vagy a kemény műanyag kaszni megrepedt, olyan svunggal csapták vminek.
Viszont a hátizsákba nem tehettek folyadékot, kisollót, gázzal hajtott dezodort, ilyeneket, mert a biztonsági kapunál kidobatják. 50 ml-es kiszerelésű illatszereket fel lehet úgy vinni, ha egy erre hivatott műanyag, zárható zacsiba teszed, és a biztonsági ellenőrzésen felmutatod.
Ha az útra szeretnél innivalót vinni, akkor azt a biztonsági kapuk után, a reptéri üzletekben még beszerezheted. Talán ott nem olyan eszméletlen drága, mint a gépen. Bár a Malévnál adnak egy pici dobozzal, azt hiszem.
Majd annak nézz utána, hogy mi vihető fel a fedélzetre, nehogy ott kidobassanak fontos dolgokat. Én a helyetekben poggyászként adnám fel a hátizsákot is, akkor szabadabban pakolhattok bele. Nekem még soha semmi nem sérült meg, pedig utaztam már jópárszor.
További ajánlott fórumok:
- Hol tudok még szállást foglalni a hosszú hétvégére?
- Tudna valaki ajánlani valami romantikus és viszonylag olcsó helyet a májusi hosszú hétvégére?
- Tudtok olcsó szállásötleteket két gyerekkel a hosszú hétvégére Mártába vagy Bükkbe?
- Tud valaki olcsó, de jó helyet egy romantikus hosszú hétvégére belföldön aug vége felére?
- Tudtok a következő hosszú hétvégére gyerek programot ajánlani Budapesten?
- Van valakinek valami jó ötlete, hogy hova érdemes elmenni hosszú hétvégére egy 6 hetes