Répatorta (nem diétás) recept
45 perc
A Répatorta (nem diétás) hozzávalói:
225g cukor,
225 g liszt,
1 sütőpor,
1/2 t.k só,
2 t.k fahéj,
170 ml olaj,
2 tojás,
350g reszelt répa,
1-2 csomag vaníliás cukor ízlés szerint.
A Répatorta (nem diétás) elkészítési módja:
Szitáld össze a cukrot, lisztet, sütőport, a sót és a fahéjat. Keverd bele az olajt, add hozzá a tojást és keverd el alaposan. Ezután következik a répa és a vanília. Kikent, lisztezett tepsiben, 180 C°-on kb. 30 percig süsd, majd a tepsiben hagyd kihűlni. Ezután kend meg a következő krémmel: 200g krémsajt , 100 g vaj darabolva, szobahőmérsékleten, 200g porcukor, vanília
a sajt sós natúr tejszínkrémsajt kell, hogy legyen! A hozzávalók mennyiségei azért nem kerek számok, mert angolszász mértékegységekből lettek átszámítva, de nem kell annyira pontosnak lenni!
Lehet még bele tenni dejót vagy apróra tört diót is!
Készítsük el bátran, nem okoz majd csalódást!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: klara_42, 2009. jan. 17. 16:04
A répatorta (nem diétás) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.