Rendkívüli - azonnali hatállyal történő felmondás lehetőségei munkavállaló részéről (tudásbázis)
Sziasztok.HELP!!
Próbaidő alatt vagyok,és szeretnék felmondani,de nem tudom hogy szociális ellátásra jogosult lennék e addig amíg új helyet nem találok.Munkanélküli ellátásra tuti nem vagyok jogosult.
Mert jelenleg Németországban van az új munka ügyében. Én meg a barátja vagyok aki próbál neki segíteni...
A rendes felmondás lehetősége nem jó, mert letöltetik vele a felmondási időt. Nem fognak ettől eltekinteni , mert amellett hogy egy szemétláda a vezetés, Ő egy jó szakember aki hiányozni fog a területéről.
ezen az oldalon olvashatsz ezekről.
ha rendes felmondással szünteti meg, nem köteles indokolni.
amúgy ha 9 évet dolgozott, biztosan felnőtt ember. miért nem ő jár utána a saját dolgának? :-)
szvsz olyasmikre hivatkozzon, amit bizonyítani tud.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Egy kedves barátom , szeretne azonnali hatállyal kilépni jelenlegi munkahelyéről,9 év munkaviszony után mivel kapott egy nagyon kecsegtető ajánlatot.
Fontos lenne, hogy a felmondás tényleg azonnali legyen , ne kelljen letöltenie felmondási időt. Kérdésem, hogyan lehet ezt kivitelezni?
Mire hivatkozhat?
Pld él-e még az a gyakorlat, hogy ha idegi alkalmatlanságra hivatkozik-tehát egészségügyi okokra, akkor elengedik-e azonnal? Ha igen , milyen papírok szükségesek?
Illetve történt a közelmúltban egy olyan dolog is a munka területén, hogy egy lopással meggyanúsították úgy válogatás nélkül az egész részleget ahol dolgozik. Persze Ő is és társai is vétlenek a dologban , de lehetne-e pld ezt felhasználni felmondási oknak? ( rendőrségre is kellett menniük kihallgatásra)
Ez esetben hivatkozhatna-e arra hogy mondjuk azóta úgy érzi hátrányosan megkülönböztetik - ami igaz is, a főnöke részéről mert úgy kezeli a beosztottait mint a tolvajokat :S
Vagy hivatkozhatna-e a júliustól életbe lépő műszakpótlékokat érintő megszorításokra-mert több műszakban dolgozik, és bár a cég kompenzál, azért kevesebb lesz a pénz mint most.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!
További ajánlott fórumok:
- Szállodák, panziók, egyébb szállás lehetőségek
- Internetes ismerkedési lehetőségek...?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Ki érti ezt? Egy rendkívüli helyzetben segítségeteket kérem
- Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból, tegnapi hatállyal?
- Jogi útra terelem - ezt mondta... Van rá lehetősége?