Rántott zabpehely készítése (beszélgetés)
Hozzávalók: 15 dkg zabpehely (egész vagy aprószemű),
1- 1,5 dl víz,
fűszerek ízlés szerint,
1 ek. szezámmag,
zsemlemorzsa vagy zabkorpa vagy update morzsa,
1 ek. olaj.
Elkészítés: A zabpelyhet vízzel sűrűre főzzük, tetszés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a szezámmagot majd kiolajozott tálcára simítjuk, ha kihűlt késsel feldaraboljuk és megforgatjuk zsemlemorzsában vagy zabpehelyben.
Olajjal kikent tepsiben a sütőben pirosra sütjük.
Én így csináltam meg!:)
Nem eszek kenyeret,meg persze kevesebbet is eszek,és mikor van kedvem mozgok:DTudom,hogy rendszeresen kellene,de sajnos nem mindig tudom rávenni magam:s
Hogy csinálod a fogyózást?
Kevesebbet eszel?
Sportolsz?
A zabkását sokféleképpen elkészítheted. Keress rá, tuti találsz jó recepteket.
Ha gyümölcsöket teszel bele az is nagyon fini.
És sósan is el lehet készíteni. Abba rakhatsz pl. magokat, csírákat, zöldségeket.
És ezt a rántottat te hogy csinálod?
Igen fogyózok,vagyis próbálok:D,de nem igazán jön össze,rajta vagyok.
Merre laktál?:)
Én még nem csináltam zabkását azért kérdezem:D
Köszi,hogy leírtad
Látom, hogy fogyózól! Miket vetsz be?
Amúgy nem messze laktam tőled régen. :)
Másfélszeres vízbe beáztatom éjszakára, majd reggel megfőzöm. Egy pici cukor, mert el akarom használni az itthon lévő cukrot, utána mézzel fogom, fahéj és almakocka. :) De próbáltam már kakaóporral is, mintha tejberizst ettem volna!
Te?
További ajánlott fórumok:
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Házi fagyi készítése (ötletek, receptek)
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Hogyan kezdjek hozzá egy kutyház készítéséhez?