Rántott hús sütőben? (beszélgetés)
Szia, szokatlannak tunhet es nem a combhoz, hanem kiklopfolt csirkemellhez hasznaltam mar ezt a receptet sutoben es finom lett:
Vekonyra ki kell klopfolni a csirkemellet es lenyeg, hogy ne nagy, hanem 5x5 centis szeletek legyenek. Egy csukott nylonzacsiban chipset (igen, chips) sodrofaval osszetorsz pici darabokra, morzsakra. Ebbe forgatod bele a kis csirkefile szeleteket es nem kell sozni mert mar sos, nem kell olajozni mert mar olajos, a krumpli nem karosabb az egeszsegre mint a feherliszt/zsemlemorzsa kombo. Sutoben kisutod, kb 200fok elomelegitve 5-8 perc, de a sutotol is fugg, ki kell tapasztalni. Ropogos panir lesz
Már régóta sütőben sütöm. Bepanírozom, picit megkenem olajjal mindkét oldalát, és megy a sütőbe.
Sokkal finomabb, mert nem tocsog az olajban.
Sziasztok, valaki csinál már rántott húst így?
Csak simán bele kell tenni a tepsibe és néha megfordítani vagy sütő zacskóba tegyem? és mennyi ideig? köszönöm a segítséget!!!
(alsó combokról lenne szó.)
További ajánlott fórumok:
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- Rántott húst készíteni sütőben?
- Hogyan lehet rántott húst (pulyka) sütőben sütni?
- Milyen sütőben sült zöldség illik a magos panírral készült rántott hús mellé?