Rántott ételek (beszélgetés)
Egy kis érdekesség,hogy ne tömjétek magatokba a rántott dolgokat.
Minden olyan ételt kerülni kellene, ami bő olajban sült, mivel ezek csak úgy úsznak a transzzsírokban. Sajnos a legrosszabb hír, hogy a házi koszt ez esetben vesztésre áll: az otthoni sült krumpli biztosan jobban magába szívja az olajat, mint az, amit a McDonaldsban veszünk (nekik nagyon modern sütő- és szűrőberendezéseik, valamint speciális, alacsony transzzsír tartalmú olajkeverékük van).
Nagyon szeretem a rántott húsikát, pláne a csirke combikát vettem mirelitet (mert egyedül élek)
megprobáltam a mikróba tenni és 3 perc alatt 1 combika késszen volt nagyon fincsi olaj nélkül.
Sajnos a panírozás, meg az olaj olyan sokat hozzátesz kalóriában, h én már teljesen leszoktam róla. Azt a 300 kalóriát inkább valami finom túrós- zabpelyhes nasiba fektetem :) (persze édesítővel)
De ha nagyon muszáj, ajánlom a zabkorpa-tojás panírt. És a lehető legkevesebb olajban kisütni.
Tudod mit csináltam ma?!
Rakott karfiolt, és rakott zöldséges husos rizset összeboronáltam...
Még nem kostóltam a végeredményt:)
figyeltem a naplódat :)
szerintem jó :)
Bár nem vagyok egy nagy kcal számolós, nem tudom rendesen betartani, de nagyjából a fejemben vannak az értékek, én is így számolnék rá de nekem túl elkeserítő az érték, mondván "csak zöldséget ettél" nem??
gyakorlatban zöldségféléknél (gomba, karfiol stb) kb 150 kcal
egy tenyérnyi húsnál 300 kcal kb amit pluszban rá kell számolni. sajnos szigorú, de nagyjából így működik
További ajánlott fórumok:
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Hogyan készül a rántott sertésszárny?
- "Kisütött vagy rántott panír" elnevezések