Rám nézve kellemetlen, hogy fáj a lábam munka után? (beszélgetés)
Igen!
Mert kire nézve kellemetlen még?
Ez a dolog is emberfüggő,nem dohányos függő!!
Én dohányzom,dolgoztam nem dohányzó emberekkel és mindig megoldottam,hogy neki is meglegyen a szünete.Miután bementem a cigiszünetemből,mindig kiküldtem vagy levegőzni vagy kávézni,vagy csak sétálni,mert nem jó 12 órákat végigülni.
Na a cigizés...
Nem akarom bántani a cigizőket, én pont egy dohányboltban dolgozom.
Az hagyján, hogy 30 perces ebédszünet van, amit le kell dolgozni. De a 30 perces ebédszünet az kb 10 perc amíg vagy leülök és gyorsan megeszem a szendvicsem, vagy bekapok egy falatot, kiszolgálok. Újabb falat, kiszolgálok. És mindezt állva.
Levegőzés nuku, mert hát minek menjek ki ha nem gyújtok rá. Se friss levegőre kimenetel, se kis agyi kikapcsolódás. Ők meg óránként kimennek rágyújtani. És nem az hogy kimennek, menjenek. De én addig dolgozom bezárva, szünet nélkül.
Igen.
És nem dolgozok, hanem gályázok. :( Leülök reggel 6-kor, s nem ritkán 1 után állok fel elgémberedett tagokkal. (Az ásványvizes palack ott van a lábamnál, az otthonról hozott élelem mellettem a polcon, amit rendszerint hidegen kapok be.)
A többiek nem veszik ennyire komolyan a munkát, rájuk értettem, hogy léhűtők. Az még hagyján, hogy óránként lemennek cigizni. Ha azt vesszük, hogy sok emeletes irodaházból mennek ki, kétlem, hogy belefér 10 percbe.
És azt is látom, hogyan töltik az ebédidejüket, mert az íróasztalommal szemben van a konyha.
Kényelmesen megmelegítik az otthonról hozott ételt, 10-15 perc alatt elfogyasztják. Utána nekiállnak elmosogatni, és az egészet megfejelik 15-20 perces pletykapartival. :(
Dolgoztál Te mostanában irodában? Vagy magadra értetted a "léhűtő" kifejezést?
Nyugodj meg, irodában dolgozom, és van, hogy este 8-kor jutok a reggelimhez, és akkor iszom először. A 10 perceket ne is említsük!
:))))
Jól van na!
Azt hiszem mondtad már, hogy igazságtalanul sokat keresek. Tudomásul vettem:)))
Egyébként 8,5 órát ülni is nehéz, nekik is tönkre megy az üléstől a derekuk.
Tizen 1-2 eve en is dolgoztam boltban, az ejjel-nappali volt,,szoval nem is 8 oras munkaido volt es az elejen azt hittem,,hogy nem fogom birni, de hozzaedzodtem.
Egy jo labbelit kell szerezned!
Nem is értem, hogy lehet nőket ilyen embertelenül dolgoztatni az únióban.
S tényleg: a léhűtő irodistáknak simán jár az óránkénti 10 perc szünet. Aki meg ott áll a kasszában, emeli a mázsákat, pénzzel bánik(!), plusz törődik a nem ritkán nem kicsit hülye vevővel, annak meg coki.
Gondolom, erre az a válasz, hogy nem lehet óránként kasszát cserélni.
Minden álló munka megterhelő.
Én anno 12 órás műszakban robot munkát vágeztem, mi sem ülhettünk le, max addig amíg a számítógépen kinyomtattuk a következő munka megrendelő lapját vagy lezártuk a megrendelő lapot, ill ha elmentünk szünetre ami 12 óra mellett fél óra volt. Nos ebben benne kellett lenni a wc-kaja-friss levegőzésnek. Mindenképp szerezz be egy kényelmes papucsot vagy cipőt.
A kedves rokonoddal meg ne foglalkozz, valószinű ő még nem dolgozott olyan helyen ahol egyfolytában állni kellett volna.
Sajnos a fájdalom álló munkánál normális. :(
Viszont vegyél egy jó minőségű gyógypapucsot!
Jobb lesz ám.
A fájdalom hogyne lenne kellemetlen? Gondolom nem erre értetted, hanem arra, hogy a rokonod megszólt. A helyedben azt mondtam volna neki: álljon oda, próbálja ki, és utána beszéljen, hogy ki a puhány.
Azt csodálom, hogy egyáltalán hogyan lehet a pénztárosi munkát akár ülve is bírni? Nem tudom, kiszámolta-e már valaki, hogy egy pénztáros naponta hány mázsát emel meg? Megérne egy misét.
Hajtsd el a fenébe a rokonodat, mert ilyen hülyeséget mondott
A boltban a többiek is tudhatják, hogy rosszabb egyhelyben állni egész nap mint mozgásban lenni
Nem fognak kigúnyolni!
Amúgy is mi az a kigúnyolás, nyelvet öltenek rád?
Szerintem meg nem normális dolog, hogy ennyit kell állni. Lehet, egy darabig bírják, de aztán jönnek a bajok!
Tudom, hol ( is ) vették el a székeket, szégye-gyalázat!
Az is lehet, hogy nem bírod megszokni.
Ha tudsz, majd válts munkát, 50 éves korodra tönkremehetsz. :))
További ajánlott fórumok:
- Nektek nem lenne kellemetlen, ha összetalálkoznátok vele?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Hogyan lehet kollégának finoman a tudtára adni, hogy kellemetlen nagyon a szaga?
- Hogyan hozzuk munkatársunk tudtára, hogy kellemetlen a szaga?
- Ti mit csinálnátok ilyen kellemetlen helyzetben?
- Ha a munkáltató felmond nekem 3 hónap után, úgy, hogy rehabos vagyok, rá nézve milyen következményekkel jár?