Rakott karfiol petrezselyemmel recept




15 dkg rizs
40 dkg darált hús (lapocka)
40-50 dkg karfiol
20 dkg sovány tejföl
15 dkg hagyma
őrölt petrezselyem
Só
Bors
Őrölt paprika
A Rakott karfiol petrezselyemmel elkészítési módja:
A húst , rizst , hagymát lereszelve , fűszereket,petrezselymet és tojásokat jól összekeverjük. A karfiolt nagyobb rózsákban hagyva megpároljuk párolóban . Egy jénai tálat kivajazunk , az aljába karfiolt teszünk,erre a húsos rizs,majd újra karfiol,majd addig így váltogatjuk amíg el nem fogy . A teteje karfiol legyen . A tejfölt sózzuk és alaposan belocsoljuk vele a karfiolt. Kb 20 percig fóliával letakarva sütjük , majd a fóliát levéve még 15-20 perc alatt pirosra sütjük .
kb 4 adag
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. okt. 11. 21:27
A rakott karfiol petrezselyemmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.