Rakott Brassói recept
A Rakott Brassói hozzávalói:Egy nagy adag brassói apró pecsenye,
egy csomag makaróni tészta,
tartármártás,
reszeltsajt.
Tartármártáshoz : 2 dl tejföl,
1 dl majonéz,
1 teáskanál mustár,
csipetnyi só,
1 csapott kávéskanál kristálycukor,
csipetnyi őrölt feketebors,
2 tojássárgája,
néhány csepp citromlé.
Én kicsit többet kavartam be.
A Rakott Brassói elkészítési módja:
A Brassóit a szokott módon elkészítjük. De nem sült burgonyával tálaljuk. Egy csomag makarónit kifőzünk. A tepsi aljába tesszük az egyik felét, majd a kész brassóit. A húst beborítjuk a makaróni másik felével, és tartármártással jól megkenjük. Jó sokat szoktam rátenni, így elég szaftos lesz. Ennek a tetejére sajtot reszelek és beteszem a sütőbe. Pirulásig sütöm.
Bármilyen tésztával lehet készíteni,én szarvacskával állítottam össze,és 2 jénaiba tettem bele,nem tepsibe.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. jún. 24. 18:35
A rakott brassói elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.