Rácsos diós recept
A Rácsos diós hozzávalói:Tészta:
-14 dkg vaj
- 21 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
- lekvár
Töltelék:
- 16 dkg darált dió
-21 dkg cukor
- 3 tojás
- citromhéj
A Rácsos diós elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk és kétrészre osztjuk, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, az egyik részt a tepsibe helyezzük. A tojást habosra felverjük a cukorral, hozzákeverjük a diót, a tésztát ribizke vagy barack ízzel megkenjük, ráterítjük a tölteléket és a megmaradt tésztából rácsokat készítünk a tetejére. Közepes tűznél szép pirosra sűtjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ppiiccii, 2008. dec. 1. 07:13
A rácsos diós elkészítési módja és hozzávalói.