Puffadás, gázképződés, hasmenés... (beszélgetés)
Hallottátok,hogy van egy tabletta,amit gyógyszertárban lehet venni,vagy rendelni,beveszed,és amikor kijön,meg kell nézni a színét.és ebből lehet következtetni,hogy hol van a baj.
Kb.10000 ft
Ha két éve szenvedsz ezektől a tünetektől feltehetőleg halálos betegséged nincs, mert akkor már nem írtál volna.
Az én véleményem, az, hogy Te irritábilis bél szindróma betegségben szenvedsz,mert a puffadás, gázképződés vagy hasmenés mint tünet tökéletesen megfelel ennek a betegségnek.
Kérjél beutalót a házi orvosodtól a gasztroenterológiára. Gondolom először a szakorvos majd elbeszélget veled a tüneteidről, majd utána pedig elvégzi a szükséges vizsgálatokat. Szerintem a tükrözést nem fogod megúszni, de az a legbiztosabb módja annak, hogy meggyőződjön a doki, mi is a pontos betegséget.
Szia!
Épp most akartam írni hogy mit mondott a doki.
Sziasztok!
Voltam orvosnál!Semmi konkrétat nem mondott, "majd a vastagbéltükrözés után meglátjuk" volt a válasza. Szerintem először laktóz meg glutén intoleranciát kellene nézni, azt könnyebb vizsgálni, kizárni, lehet akkor nem is kellene tükrözés. Úgyhogy úgy döntöttem elmegyek egy magán gasztroenteorológushoz, hátha így több odafigyelést kapok. Ha valaki tud Szolnok környékén egy rendes dokit, légyszi írja meg. Pestre nem igazán tudnék feljárni.
elolvastam az ételallergia dolgot...az biztosan nincs...na meg az elég durva betegség...
inkább én is valami gyulladásra tippelek...
Egyébként érdemes elmenni dokihoz, mert lehet hogy csak ételallergia okoz ilyen tüneteket.
Meg ki kell tapasztalni hogy mi után van probléma. Ált. a puffasztó dolgokat kell kerülni. Ami ugye azért is nehéz sok zöldségféle meg gyümölcs puffaszt, és így egy csomó vitamin meg rost nem kerül be a szervezetbe. :(
IBS?
még nem hallottam róla...
Lehet hogy olyat eszel/iszol, amit nem bír a szervezeted. pl. s párom nem bírja a cukros/édesítőszeres üdítőket, meg az édességet.
De nagyon sok embernek van IBS-e. Annak is hasonló tünetei vannak.
Ez engem is érdekel...
evés után hasmenés, görcsök...
mitől lehet? és persze nem mindig...van hogy egy két napig semmi, majd a következő napokon evés után 10 perccel irány a wc...elég kellemetlen...
KÖszi!:)
Amúgy elég durva dolgokat írnak. Mostmár tényleg semmi jóra nem számítok...
olvasgasd
További ajánlott fórumok:
- Epeműtét után van valakinek panasza: Hasmenés? Hányás? Görcs? Ha igen mivel előzitek meg?
- Hetek óta tartó hasmenés, félek!!
- Szerintetek normális az állandó pépes széklet, illetve állandó hasmenés inger ami már egy éve tart?
- Egyiptomban nyaralók, hasmenéssel küszködők itthon!!
- Mi segíthett az állandó gázképződésemen? Mustármag-kúra?
- Nagymértékű gázképződéssel, szélgörcsökkel, stb. küzdök több mint egy éve. Olyan embert keresek, akit hasonló probléma gyötör napi szinten.