Próbálta már valaki a Japán Diétát? (beszélgetés)
Szia Naomi
fehér rizst evett csak simán vagy barna rizst ??
és hány kg-ról fogyott le mennyit ?? köszi a választ :)
nem tudom kihagyni: ez a húsleves pálcikával? :)
de válaszolva is én nem próbáltam.
A Japán-diétáról...
A Japán-diéta egyáltalán nem bonyolult, nem kell minden nap szusit vagy más hagyományos japán ételt fogyasztani - elegendő, ha betartasz néhány alapszabályt:
* A leginkább ajánlott ételek a rizs, a halfélék, a szója, a különböző zöldségek és gyümölcsök. Elsősorban ezekből állítsd össze az étrendedet.
* A japán adagok kicsik - ezekhez képest nem csak egy amerikai, de egy európai porció is extra méretűnek számít. Szedj keveset, így még akkor sem eszed túl magad, ha mindent elfogyasztasz.
* A reggeli a nap legfontosabb étkezése, és Japánban elképzelhetetlen a miszoleves nélkül - de e helyett természetesen ihatsz zöld teát is.
* A japánok kevés zsiradékkal főznek, és alapvetően sokkal jobban kedvelik a nyers ételeket, mint a sült-főtt fogásokat.
* A kenyeret általában rizzsel helyettesítik.
* A japánok jobban kedvelik az apró, ízletes és gyümölcsös desszerteket, mint a krémes, vajas, kalóriadús édességeket.
* A japán nők nem sanyargatják magukat: mindent megkóstolnak, amit csak megkívánnak, de csak néhány falatot esznek belőle.
* Ne tömd magunkat puffadásig. Egyél nyugodtan, kényelmes tempóban, és próbáld meg akkor abbahagyni az étkezést, amikor 80 %-ig van tele a gyomrod.
Egy napos mintaétrend
*
Reggeli: zöld tea, miszóleves
*
Tízórai: gyümölcs tetszés szerint
*
Ebéd: 15 dkg rizs szójaszósszal
*
Uzsonna: gyümölcs tetszés szerint
*
Vacsora: 20 dkg avokádós rizs