Pörköltszakértők segítségét kérem, van-e valami titka, hogy igazán finom legyen? (tudásbázis)
Teljesen magam alatt vagyok,nem tudom mit tegyek.
Baráti beszélgetések közben kiderült,hogy egyesek sunyi módon tojással csinálják a nokedlit,és én csak sunyítottam,hallgattam,mint szar a fűben,akkor jöttem rá,hogy én évek óta csak ilyen panccsból csinálom,de mivel nem mondtam soha senkinek,nem is tudtam meg az igazságot.Most pedig vívódok magamban,mit tegyek,tegyek bele én is tojást,vagy hadjam a fenébe,és csináljam,ahogy eddig?
Úgyanúgy mint a húsosat.
Hagymát megdinsztelni, 1paprika 1pari-csak az íze miatt, karfiol, rá pirospaprika, só bors, esetleg egy kis majoranna petrezselyem, pici vízzel felengeded és fedő alatt puhára párolod.
bocsi, csak nekem azért furcsa, mert én meg a pirospaprikát nem szeretem. de ez így érdekes.
Az anyagot én sem sajnálom, de ehhez "férfi ész" kell?
Nem piros,hanem rózsaszín,épp,hogy pirulós,a sárgán kissé túli,nem az a fakó kenyértészta szin.
Én férfi ésszel főzök,nem sajnálom az anyagot-:))
Szerintem is a sok hagyma az első,ami kell bele,aztán a jó minőségű töröttpaprika,én még leveskockát is teszek bele,plusz pörköltszaft kockát,meg finom vegetát,zöldpaprikát,egy pici paradicsomlevet,de csak egy evőkanálnyit,aztán sok,sok borsot,és a legfontosabb,a jó sok mócsingos husika,had hízzon tőle a proletár,aztán ha már a nokedli elfogyott lehet tunkolni a finom szaftot kenyérrel,ami belefér...
A nokedlitésztába keverek egy picike töröttpaprikát a színe miatt,jó étvágyat,megyek pörköltet főzni..........
igen, én is szoktam mustárral bolondítani, de akkor már ugrik bele 2-3 babérlevél és tejföl is.
Így egész más ízvilág, de nagyon szeretjük!
elolvastam a véleményeket, hozzászólásokat. Szerintem az, hogy tökéletes, minden ember számára mást jelent. Ha nekem, nagyon ízlik, akkor nekem az a tökéletes. A másik: nem tudom elképzelni, hogy 10!!! kg húshoz 40 dkg vöröshagyma... Nem 1 kg-ra gondoltál!!???Mert 40 dkg hagyma az kb 3 nagy fej. Annyi meg kell egy jó szaftos pörkölt alá.Egyébként vörösbor birka-, marha-, illetve vadhúsból készült pörköltök elengedhetetlen hozzávalója.
Gondolom azóta már jól is laktál a pörköltből...
Bocsi, 2 percet csúsztam.
Sok hagymát piríts ill. párolj, amíg szét nem esik. Tegyél bele apróra vágott paradicsomot és paprikát, így is párold kicsitm ajd mikor már "zsírjára" sült, tedd bele a megmosott felkockázott husit. Vizet még ne! Mikor a hús kifehéredik és picit már pirul, tegyél hozzá fűszereket/só,bors,kömény,pirospaprika/. Most tegyél hozzá kevés vizet, ha felforrt, fedd le és hagyd főni takaréklángon. Ha kevés a víz, töltsél hozzá, mikor elfövi a levét. Elvileg jó sűrű és tök finom lesz.
Igen és a lényeg,hogy sok legyen,mert csak abból lesz jó sűrű.
Én dinszteléskor le szoktam sózni,így biztos,hogy szinte láthatatlanná szétfő.
Szalonnát pirítok.
Felvagdalt hagymát pirítok benne, beledobok harmadba-negyedbe vágva egy zöldpaprikát. Köménymagot szórok rá, ezzel még fél-1 percig keverem.Beleszórom a kockára vágott húst (lapocka a legjobb szerintem) , fehéredésig pirítom. Ekkor szórom rá a pirospaprikát és sózom. Felöntöm kevés vízzel. Én fokhagymát is szoktam beletenni apróra vágva, illetve egy paradicsomot -héj nélkül-felkockázva.
Lassú tűzön- a levét folyamatosan figyelve - megfőzöm.
Pirosaranyat, erős pistát nyomok bele, megborsozom
További ajánlott fórumok:
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Milyen fehérítőt használsz, hogy igazán fehérek legyenek a ruhák? Környezetbarátabb megoldás érdekelne
- Hogyan ünnepelnétek a 20. születésnapotokat, ha szeretnétek hogy igazán különleges és emlékezetes legyen?
- Asztalos segítségére lenne szükségem... Milyen anyaggal kell a fát bevonni festésnél, hogy tartós legyen?
- Mit lehet tenni, hogy hosszantartóan, igazán friss legyen a lehelet?
- Most kaptunk 6db keszeget hogy készítsem el, hogy igazán finom legyen?